VM endte med en 6. plass til Håndballgutta – Norsk Topphåndball
Magnus Gullerud var et sikkert kort i kampen mot Tyskland, og ble Norges toppscorer med seks mål. Foto: Anze Malovrh / kolektiff / IHF/NHF

VM endte med en 6. plass til Håndballgutta

Tyskland ble for tøffe for Norge i mesterskapets siste kamp. Det endte med tap 24-28.

Etter seieren mot Ungarn var det Tyskland som ventet i den siste kampen i VM for Norge, hvor de skulle spille om en 5. plass.

Tyskland åpnet med kampens første mål, og fikk en liten ledelse fra start. Etter fem minutter lå tyskerne foran 4-2. Det tok noen minutter, men Norge fant åpningene rundt Andreas Wolff og kom seg til utligning. Like etter låste det seg igjen for Håndballgutta, som ikke fikk treff på angrepene sine. Samtidig traff Tyskland, som gjorde at de kunne komme foran med to mål igjen.

Det tyske laget økte ledelsen med ytterligere ett mål, men da fant Håndballgutta farten og kontret inn to reduseringer. Norge stoppet det neste tyske angrepet, og med rett over ti minutter igjen av omgangen sørget Kevin Gulliksen for utligning til 10-10.

I kampens siste periode ble det jevnt, men Håndballgutta havnet ett mål bak. Like før slutt hentet Tyskland frem det de hadde og økte ledelsen til en tremålsledelse på stillingen 15-12. Håndballgutta fikk i første omgang totalt tre muligheter fra syv meter, men Wolff stoppet alle. Like før pause fikk Norge sin fjerde straffe. Da kom Tobias Grøndahl inn for å prøve seg på sin første straffe i mesterskapet. Den satt godt i mål og Grøndahl satte det som ble Håndballgutts siste mål i omgangen. Tyskland avsluttet med det siste målet i omgangen, og Norge lå med det bak 13-16 til pause.

Germany vs Norway, IHF 2023 Men's World Championship - POLAND, SWEDEN, Stockholm, 29.01.2023, Mandatory Credit © Anze Malovrh  / kolektiff

Andre omgang startet som den første sluttet, hvor Håndballgutta ikke fant rommene bak det tyske forsvaret. På andre siden traff tyskerne på sine sjanser og økte ledelsen til 18-13, men ga seg ikke der. Tyskland kom foran 20-14, men Håndballgutta reduserte med ett mål. De neste minuttene ble målfattige for begge lag, men det tyske laget fant en åpning og sørget for ny seksmålsledelse. Da tok Wille timeout.

De norske gutta kom godt ut fra timeouten og reduserte rommet med to mål til 17-21, og fortsatte å jage utligningen. Etter halvspilt omgang var det fortsatt fire mål som skilte lagene i kampen om 5. plassen, men Håndballgutta reduserte med enda et mål med rett over ti minutter igjen.

I kampens siste ti kom Tyskland igjen foran med fire, men Sander Sagosen traff godt og reduserte til tre mål. Opphentingen ble tøff, men de norske gutta kjempet i hvert angrep og stod i mot i forsvar. Med to minutter igjen lå Håndballgutta bak 24-26, men håpet snudde da Tyskland økte ledelsen til tre mål med rett over ett minutt igjen.

Wille tok en siste timeout og ba om raske avslutninger, men det var lite Håndballgutta kunne gjøre for å ta igjen. Tyskland avsluttet med et siste mål og det endte med tap 24-28 for de norske gutta, som med det tar en 6. plass i VM.

Jonas Wille sier dette om kampen til TV3 og Viaplay:

– Spillmessig er det bedre enn det føles, men som alltid når keepere kommer inn i sonen så tar de fra deg selvtillitten. Men spillerne skal ha det for at de gjør alt de kan, sier han.

Videre forteller landslagstreneren at han gir mesterskapet et terningkast fire.

– Vi har høyere ambisjoner enn 5. og 6. plass. Hvis vi ser bort fra kampen i dag så har vi gjort et veldig bra mesterskap spillemessig. Plasseringsmessig skulle vi gjerne vært høyere, men jeg er fornøyd med mesterskapet, sier han.