Vipers: – To poeng med hjem i bagasjen – Norsk Topphåndball

Vipers: – To poeng med hjem i bagasjen

Vipers Kristiansand hadde tatt turen til Ungarn for en reprise av fjorårets Champions League-finale. FTC Rail Cargo Hungaria har slitt mer denne sesongen, og kun fire seiere er fasit etter 12 spilte kamper for Allan Heine Pedersens mannskap.

Dagens kamp var viktig for Vipers Kristiansand ettersom 3. plassen i gruppa fortsatt var innenfor rekkevidde før avkast. Det hadde Anna Vyakhireva fått med seg på forhånd, for hun hadde åpenbart ingen planer om å tape kampen. Vyakhireva satt inn kampens første mål, og skulle følge det opp med seks scoringer til før halvtid.

Men de rosa slet stort i åpningen av kampen. Etter at de regjerende mesterne hadde rotet voldsomt i både forsvar og angrep gav Greta Marton hjemmelaget en tremålsledelse på 7-4. Da hadde de tre siste scoringene blitt satt i nettet bak Katrine Lunde.

Katrine Lunde leverte en god kamp bakerst mot FTC

Deretter reddet Katrine Lunde to forsøk mens Lois Abbingh var den eneste som noterte seg på scoringslista med to fulltreffere. 7-6 og Vipers Kristiansand var helt med i kampen igjen. Faktisk skulle de neste tre målene, etter at Katrin Klujber hadde lagt på til 8-6, være Vipers-mål.

Sunniva Amalie Næs Andersen, Anna Vyakhireva, og Jana Knedlikova satt tre kjappe baller i buret og gav de rosa ledelsen 8-9, og da Allan Pedersen tok timeout med rundt ni minutter igjen av omgangen sto det 9-12 på lystavla i Erd Arena.

BILLETTER TIL KOMMENDE KAMPER KJØPER DU HER

Inn mot pause hadde Vipers muligheten til å gå opp i femmålsledelse ved flere anledninger, men men en god Kinga Janurik, som hadde kommet inn halvveis ut i omgangen, leverte noen strålende redninger. De rosa klarte riktignok å skaffe seg femmålsledelsen to ganger, men da pausesignalet gikk hadde nettopp Katrin Klujber scoret kveldens mål da hun hamret en ball utagbart opp i Katrine Lundes venstre kryss. Med det sto det 13-17 ved halvtid etter en flott opphenting av de rosa.

Etter pausen handlet det meste om de rosa, og det var kun to spillere hos FTC som var noen som helst trussel; det var nevnte KInga Janurik i buret og Katrin Klujber, den lokale stjernen. Janurik leverte flere flotte redninger, mens Klujber satt ti baller i Vipers-nettet.

Det nærmeste vertene kom var dog tre mål bak. Vår egen Katrine Lunde leverte også en flott kamp og står oppført med 15 redninger i den offisielle statistikken, mens Anna Vyakhireva ble kåret til kampens spiller og mottok Player of the Week-trofeet ettersom dette var Match of the Week. Kanskje ikke så rart når ballerinaen vår leverte ni scoringer og utallige assist.

Ni scoringer ble det på Anna Vyakhireva som ble kåret til kampens beste spiller

For Vipers Kristiansand var et helt annet lag etter pause. Alle spillerne virket påskrudd og hadde virkelig lyst å ta med to poeng hjem til Sørlandet. Verdt å nevne var Sunniva Amalie Næs Andersen som leverte seks scoringer, inkludert tre signaturflipper. Lois Abbingh og Jana Knedlikova leverte fem fulltreffere hver.

SESONGKORT FOR 24/25-SESONGEN KAN DU LESE MER OM OG KJØPE HER

I motsatt ende handlet det meste om Katrine Lunde, men hun fikk utrolig god hjelp av forsvaret i den andre omgangen, og det var kun Klujbers hurtighet og skuddrepertoar som skapte problemer i den enden av banen.

Da sluttsignalet gikk var det åtte mål som skilte lagene. 27-35 gav to nye poeng i kassa, og håpet om å ta igjen Ikast lever helt frem til deres kamp mot Metz i morgen klokken 14:00.