Vipers sikret sin fjerde sluttspilltittel på rad etter tøff kamp mot Storhamar – Norsk Topphåndball
Hamar 20230527. under sluttspillfinalen i håndball mellom Storhamar og Vipers Kristiansand i Boligpartner Arena på Hamar. Foto: Geir Olsen / NTB

Vipers sikret sin fjerde sluttspilltittel på rad etter tøff kamp mot Storhamar

I den andre sluttspillfinalen mellom Storhamar og Vipers, var det Vipers som til slutt kunne juble for seier.

Storhamar spilte en fantastisk første omgang, med solid angrepsspill, sterk forsvarsinnsats og imponerende målvaktsspill av Eli Marie Raasok, og gikk til pause med en full fortjent ledelse 17-13.

I andre omgang fortsatte Storhamars målvakt Raasok der hun sluttet i første, og gjorde imponerende redninger i åpningsminuttene. Men Vipers fortsatte sitt gode spill, noe som ga uttelling. Etter åtte minutter var de kun ett mål bak på stillingen 19-18. Så sa det stopp for Storhamar.

Halvveis inn i andre omgang scoret Line Ellertsen Storhamars første mål på 12 minutter. Vipers hadde tatt kontroll over kampen, og stillingen var 20-23.

Vipers hadde full kontroll resten av kampen, og kunne juble for sin fjerde sluttspilltittel på rad når sluttsignalet gikk. Sluttresultat: 32-26.

Det var gøy i dag! Vi var ikke så bra før pause, men jeg syns vi var skikkelig gode etter pause. Og vi får kjenne at det blir tøft dersom vi ikke er på. Det er en viktig påminnelse. Og det gir litt ekstra troa å snu en kamp på denne måten, noe som gir oss litt mer troa inn mot det som skjer neste helg.

Jamina Roberts, til TV2 etter kampen

Jamina Roberts ble Vipers’ toppscorer i kveldens kamp mot Storhamar

Det ble en slitekamp, men vi heva oss i andre omgang og hadde god kontroll etter hvert. Storhamar gjør en mye bedre kamp i dag enn på tirsdag, og de har en skikkelig god målvakt i dag som gjør at vi i perioder sliter med å lage mål. Heldigvis løsner det utover i kampen, og vi er heldige som har flere spillere å putte inn enn det Storhamar har.

Storhamar er et bra lag, og vi regner aldri med at verken denne eller noen andre kamper skal bli enkle. Vi må kjempe for hver eneste seier vi tar, og dersom vi er på 90%, som vi var før pause i dag, sliter vi uansett motstander.