Vipers seriemester, Storhamar tok sølv og Byåsen tok bronse. – Norsk Topphåndball

Vipers seriemester, Storhamar tok sølv og Byåsen tok bronse.

Etter at seiersfesten ble ødelagt for Vipers Kristiansand i forrige serierunde, sikret de gullet i kveld gjennom å slå Fredrikstad borte 24-33.

Jubel ble det også i Trondeim etter at  Byåsen sikret bronsemedalje i årets sesong av Rema 1000-ligaen med seier Sola borte 22-27.  Byåsen var avhengig av seier for å sikre tredjeplassen allerede etter kveldens kamp.  Foran siste serierunde ligger Byåsen to poeng foran Tertnes og har de på innbyrdes oppgjør.

Allerede i forrige serierunde sikret Storhamar sølvet. Molde ledet store deler av kampen og var foran med ett mål på 25-26 da fem minutter gjenstod.  Flere scoringer ble det ikke på Romsdalsklubben og Storhamar sikret seieren 27-26.

Fana fortsatte seiersrekken og gjorde en solid kamp i Oppsal Arena.  Bortelaget var i føringen hele kampen og vant med 9 mål.  Med seier også i siste serierunde er det gode muligheter for at Fana sikrer en historisk 6. plass i Rema 1000-ligaen. Uansett er Bergenslaget sikret sluttspillsplass.

Les mer på Fanas egen hjemmeside

Follo HK Damer var klar for nedrykk allerede foran denne serierunden, men solgte seg dyrt i oppgjøret hjemme mot Tertnes og var i føringen mye av førsteomgang.  I de siste 30 minuttene var det bortelaget som styrte kampen og vant 29-37 i et målrikt oppgjør.  Tertnes ender dermed på fjerdeplass i serien.

Vipers Kristiansand var fast bestemt på å sikre seriegullet allerede i kveld og gikk hardt ut og tok raskt føringen borte mot Fredrikstad.  Ved pause var ledelsen på fem mål og de økte til ni-målsseier og vant kampen 24-33.

Les mer på Vipers egen hjemmeside

I kveldens siste oppgjør som ble spilt kl. 20 tok Aker tidlig grep om kampen mot allerede nedrykksklare Gjerpen.  Etter halvspilt førsteomgang var hjemmelaget i ledelsen 9-1 og kontrollerte inn en trygg 14-målsseier 28-14.  Med seier over Vipers i siste serierunde vil Aker ta sjetteplass i sin debutsesong i eliteserien.