Vipers er klare for semifinale – Norsk Topphåndball

Vipers er klare for semifinale

En plass i sesongens NM-sluttspill, Final 8 i Arendal, var gevinsten da Vipers Kristiansand tok imot Byåsen til dyst i Aquarama. Etter at KRS Topphåndball hadde sikret seg sin sluttspillplass tidligere på kvelden var det knyttet stor spenning til om de rosa skulle gjøre det samme.

Sofie Börjesson, som fortsatt vikarierer i Katrine Lundes skadefravær, startet kampen med en flott redning, og svensken skulle bli en viktig brikke i den første omgangen. I den andre enden gikk Vipers opp i en tomålsledelse ganske raskt. Etter én scoring hver av Paula Arcos, for anledningen på høyrebacken, og Lois Abbingh skaffet sistnevnte en 7-meter på stillingen 2-1. Den ekspederte Jana Knedlikova i mål, og en tidlig 3-1 ledelse var et faktum.

Sofie Börjesson gjorde nok en flott forestilling i Katrine Lundes skadefravær

Lagene fulgte hverandre tett, og Byåsens høyreback Maria Hjertner var et konstant uromoment. Hun gikk i været og sendte i vei noen ordentlige kanonkuler som Börjesson bare måtte se fly i målet. På tross av dette var det de rosa som styrte spillet i Aquarama, og etter flere kontringer, deriblant en som Silje Waade satte i nettet, var ledelsen på fire.

Utover i omgangen var det ganske tydelig at Vipers-jentene hadde fått beskjed om ikke å ta ut mer enn akkurat nødvendig. Firemålsledelsen holdt seg ganske stabil, og de rosa fordelte scoringene søsterlig blant hverandre. Sunniva Amalie Næs Andersen ble omgangens toppscorer med tre mål, mens fire Vipers-jenter noterte seg for to scoringer.

I omgangens aller siste tidel fikk Tuva Høve ballen i en vanskelig posisjon, med høyrekanten gjorde en briljant avslutning og ballen føk i nettet i det pausesignalet gikk. Med det kunne Vipers gå til halvtid med 17-12, og det tror jeg de fleste i den rosa leiren var fornøyde med.

Jeg syns egentlig ikke vi var helt oss selv. Vi manglet den siste lille piffen, og selv om vi hadde kontroll i hele første omgang og store deler av den andre, så slapp vi de litt inn i kampen igjen. Vi gjorde noen rare feil, målvakten deres gjorde noen gode redninger, og de fikk lov å score litt for enkelt. Det ble en veldig spennende kamp for publikum, og det var utrolig deilig at vi vant til slutt!

Vilde Kaurin Jonassen

Etter hvilen kom de rosa på banen og startet bra akkurat som i første omgang. De siste 30 minuttene startet med at Byåsens Marie Rokkones Hansen lagde en 7-meter og pådro seg en 2 minutters utvisning. Jana Knedlikova satte 7-meteren i mål, og Vipers ledet med seks mål.

Vilde Jonassen og resten av de rosa jentene kunne juble til slutt.

13 minutter ut i omgangen tok Tomas Hlavaty en timeout. Da hadde ledelsen gått fra syv mål til fem mål etter at både Jana Knedlikova og Mina Hesselberg hadde truffet tverrliggeren. Responsen på timeouten var ikke umiddelbar, men Vipers klarte å stabilisere ledelsen på rundt fem mål.

Fortsatt føltes det ut som om de rosa hadde kontroll på kampen, og Sofie Börjesson fortsatte å redde trøndernes forsøk. Svensken stoppet ikke før hun hadde gjort 13 redninger til en redningsprosent på 33. Mer enn godkjent fra Börjesson.

Det var en veldig god start på kampen, og en veldig god start på den andre omgangen. Vi bommet på noen muligheter mot slutten, og vi gjorde det veldig vanskelig for oss mot slutten. Disse seirene må gjøre oss sterke, og det viktigste er at vi er i Final 8.

Tomas Hlavaty

Det var dog ikke nok. Ledelsen krympet sakte, men sikkert. Helle Kjellberg-Line i Byåsen-målet gjorde noen gode redninger hun også, og et par ganger stoppet hun 100% sjanser fra de rosa jentene. Med fem minutter igjen tok Valery Putans Byåsens første timeout etter pause. Da var det kun to mål som skilte lagene, og på 26-24 var det en helt åpen kamp.

Mot slutten klarte ikke de rosa å sette ballen i mål. To flotte redninger på rad fra Kjellberg-Line gav Byåsen flere muligheter til å komme ajour. Heldigvis stoppet tekniske feil og godt forsvarsspill de mulighetene, men Byåsen skulle få en siste mulighet.

For Jamina Roberts avslutning 20 sekunder før slutt ble stoppet, og trønderne stormet i angrep. Til slutt var det Dina Olufsen, som hadde notert seg for fem scoringer frem til dette, som fikk avslutte angrepet. Skuddet gikk via Vipers-forsvaret og ut. Med det var kampen over, og Aquarama kunne pustet lettet ut.