Vingenes aften når Elverum tok seg videre i cupen! – Norsk Topphåndball

Vingenes aften når Elverum tok seg videre i cupen!

Søndag kveld ventet sesongens første offisielle kamp for Elverumsgutta når turen gikk til Kjelsåshallen hvor 3.runde i NM sto for tur mot 2.divisjonslaget Kjelsås.

Det tok nesten 2 minutter før det første laget fikk skrevet seg på målprotokollen, og det var hjemmelaget som satte 1-0, før Erik Toft utlignet for Elverum bare 25 sekunder senere. Kjelsås gikk nok engang opp i ledelsen på 2-1 føt Mathis Larson igjen utlignet for Elverum. Simen Søgaard sendte Elverum i ledelsen for første gang på stillingen 2-3, før Sindre Heldal økte til 2-4.

Kjelsås reduserte, men en brennheit Simen Søgaard hadde virkelig funnet giret i 1.omgang og satte sitt andre for kvelden med 3-5, og fulgte opp med 3 scoringer til på kort tid når han bidro til å sende Elverum opp i 5-8, før Heldal og Hübert Larsen la på til henholdsvis 5-9 og 5-10, og Kjelsåstreneren ba om kampens første timeout med 13:50 på klokka. Så langt var det virkelig vingenes aften for de svarte og hvite.

Kjelsås reduserte etter timeouten til 6-10, men Elverum slo raskt tilbake med Sindre Heldal til 6-11, før Kristian Stranden fikk sitt første offisielle mål i svart og hvitt med 6-12. Benjamin Berg ville også være med på leken og satte inn sin første tilbake i Elverumsdrakta på stillingen 8-13, før Kjelsås toppscorer så langt i kampen Herman Furnes satte sitt tredje for kvelden når han reduserte til 9-13, og Elverum tok timeout men knappe 10 minuttter igjen av omgangen.

Berg fulgte så opp med 9-14, før Mathias Larson la på til 9-15, og Simen Søgaard satte sitt 6.mål og ga 9-16 på tavla. Høyt tempo er en fordel for Elverum og Sindre Heldal lot heller ikke sjansen gå fra seg når han kunne sette inn 9-17 før Kjelsås reduserte for første gang på nesten 5 minutt til 10-17, før Larson igjen økte til 10-18, og Heldal igjen satte ballen i nota til 10-19. Endre Langaas sendte deretter Elverum opp i en ti måls ledelse til 10-20, bare 19 sekunder senere.

Toft og Langaas bidrar begge til å øke ledelsen mot pause og sender Elverum opp i 11-21 og 11-22 før lagene går til pause, med en 11 måls ledelse til Elverum.

Tilbake fra garderoben fortsetter Elverum å holde takten oppe. Kristian Stranden scorer omgangens første når ha legger på til 11-23, før Péter Lukács la på til 11-24. Kjelsås reduserer til 12-24, men så vil også strekspiller Theodor Uliana Starck være med på leken. Først setter han inn 12-25, før Kjelsås reduserer to ganger, deretter banker svensken som kom på All-Star teamet i U20-EM inn, ikke bare en, ikke bare to, men 3 mål på rappen og sender Elverum opp i 14-28. Før Kjelsås tar sin 2.timeout i kampen.

Elverum har gjort flere bytter etter pause, og både Soløst og Lien melder seg på scoringslista, det gjør også en tidligere Elverumskjenning Stian Fjæran Mogen som spiller for Kjelsås. Uliana Starck har også mer å by på og setter nok engang to på rappen når han sender Elverum opp i 18-34.

Elverum fortsetter å spille på hele mannskapet, men det er vingenes aften i Kjelsåshallen, for Soløst og Lien vil ikke være dårligere enn makkerne sine, og mater på med baller bak Kjelsås-målvakten. Soløst setter sitt femte på stillingen 21-39, mens Kasper Lien setter sitt tredje på stillingen 23-40 og får straffen for å sette inn Elverums mål nr 40 med fire minutter igjen. I neste angrep setter han sin fjerde for kvelden på stillingen 22-41.

Benjamin Berg banker inn 23-42 med ett minutt igjen av kampen, og det er også kampens siste scoring. Det ender 23-42 i Kjelsåshallen og Elverum er klare for neste runde i cupen!

Mål Elverum: Søgaard (6), Starck (6), Heldal (5), Soløst (5), Lien (4), Berg (4), Larson (4), Stranden (2), Toft (2), Langaas (2), Lukács (1), Hübert Larsen (1).

Toppscorer Kjelsås: Herman Furnes (7)

Nå setter vi alt fokus mot neste helgs kvalifisering til Europaligaen, når vi møter Melsungen borte i den første av to kamper.