Norge slo Ungarn med ti mål – Norsk Topphåndball

Norge slo Ungarn med ti mål

Norge hadde vunnet sine to første kamper, og var allerede sikret videre spill i EM før den siste kampen i innledende runde. Men kampen mot Ungarn var viktig for å få best mulig utgangspunkt til mellomrunden.

Det ble en vanskelig start for de norske jentene i kveldens kamp mot Ungarn. Ungarn ledet 0-3 etter fire minutter, og det tok nesten syv minutter før Vilde Ingstad scoret Norges første mål.

Etter dette svarte de norske jentene på Ungarn «angrep», samtidig som Silje Solberg sto som en vegg i det norske målet. Hun reddet 21 av 43 skudd og hadde en redningsprosent på 48.

– Det er fantastisk. Vi er bortskjemte med gode keepere, men måten Silje har stått i kveld er strålende. Hun viser seg som den verdensmålvakten hun er, sier TV2s håndballekspert Bent Svele.

Dagens seier betyr at Norge vinner gruppe A, og går inn i mellomspillet med fire poeng. Nå ser det svært lyst ut for semifinale.

Norge gikk dermed videre til gruppespillet med fire poeng og spiller sin neste kamp mot Sverige lørdag 12. november.