Viktor Glatthard i Haslum: Norsk herrehåndball fronter utviklingen! – Norsk Topphåndball
Foto: Karl Braanaas

Viktor Glatthard i Haslum: Norsk herrehåndball fronter utviklingen!

Viktor Glatthard, opprinnelig fra Sveits, er en av mange spennende spillere i REMA 1000-ligaen denne sesongen. En meget reflektert person og bokstavelig talt en bauta i forsvaret til Haslum – vi tok en prat.

Hvorfor velger man Norge som neste destinasjon for sin håndballkarriere? Jeg skal vel ærlig innrømme at det ikke bare var håndball som lokket meg hit. Jeg var akkurat ferdig med min utdannelse som psykolog og snakket veldig mye med min professor rundt veien videre. Hun mente at utlandet så absolutt burde være noe for meg, så den kombinasjon og tips og råd fra den tidligere sveitsiske landslagskaptein Andy Schmid gjorde at jeg til slutt havnet her i Haslum.

Så, hva ble ditt første inntrykk av norsk herrehåndball? Det som slo meg umiddelbart, var forskjellen i forsvarsspill. I Sveits var jeg vant til et veldig fysisk spill, nesten på grensen til stygt.  Fremover så syntes jeg det var mer flyt i angrepsspiller, så hvis jeg kan bruke uttrykket finere håndball så var nok det som slo meg aller først.

Var det noe annet som slo deg sånn i starten? Ja, jeg opplevde at vi var mye mer et ‘’team’’ hjemme i Sveits. Her er vi veldig gode på treningsdisiplin, i styrkerommet osv., men når vi var ferdig med trening da forsvant alle med en gang til seg og sitt. I Sveits ble vi igjen sammen etter trening for å bygge lag, bli kjent med hverandre som personer og ikke bare som håndballspillere. Det var noe som jeg tok med meg inn i Haslum, nettopp for å bygge en enda bedre lagfølelse.

Du er jo en spiller som virkelig jobber hardt med masse innsats, særlig i forsvaret. Hvordan ser du på din utvikling?  Det er å ta de små skrittene hele veien. Fotarbeid, riktig posisjonering blir avgjørende. Klarer jeg siden som sentral treer å hjelpe de andre i sitt forsvarsspill så bidrar det til at jobben blir mye enklere for meg. Jeg og vi er helt avhengig av hverandre for å nå gode resultat, og da er vi litt inne på det jeg snakket om litt tidligere, god lagfølelse for å hjelpe hverandre til å presentere maksimalt.

Du sammen med Sander i Sandefjord er foreløpig temmelig outstanding i REMA 1000-ligaen og utvisninger. Forklaring? Hvis du ikke får 2 minuttere som 3-er i forsvar da mangler det noe på innsats mener jeg. Så skal jeg selvsagt bli enda mer rutinert i mitt forsvarsspill som gjør at jeg ikke drar på meg de unødvendige utvisningene, men i en treer posisjon hvor lagene søker avslutninger så blir det nesten naturlig med utvisninger i løpet av en kamp.

Hvis du ser på både norsk herrehåndball og internasjonalt, hvordan ser du på utviklingen i en tre til femårs periode? Jeg mener at norsk herrehåndball ligger helt i front i utviklingen på hvordan moderne håndball skal spilles. Raskt og effektivt kontringsspill, kreativt angrepsspill med tydelige mønster, at vi ser med løpende strekspillere enn stående/stasjonære synes jeg er en veldig god utvikling. Jeg tror ikke nødvendigvis at spillet blir tøffere og hardere, uten man kan heller utvikler de teknisk/taktiske ferdighetene og det er en utvikling man bør applaudere mener jeg. Mer kreativitet inn i moderne håndball liker jeg!

Avslutningsvis, hva blir målsettingen for deg og dere i Haslum fremover? Vi får håpe, kun håndballmessig, at det fortsatt blir kamper. Så er vår absolutte målsetting å bli en topp fire klubb. Det er flere som gjerne vil opp på det nivået og jeg mener så absolutt at Haslum har alle forutsettinger for å få det til. Så da er det bare for oss å levere!

ANNONSE