Viborg-profil lot seg imponere: – Det beste laget vi har møtt

(Storhamar – Viborg 31-33) Viborgs nimålsscorer Lærke Nølse Pedersen (26) hadde studert Storhamar nøye før lørdagens match. – Et lag med masse kompetanse, sier den danske kantspilleren.

Storhamar hang med helt til det siste mot det danske topplaget Viborg, som er ubeseiret i Europa Leage. Lørdag kveld var det bare så vidt de klarte å dra i land seieren mot Storhamar (33-31)

Lærke Nolsøe Pedersen kommenterte etter kampen at hun synes Storhamar er det beste laget Viborg har møtt i europacupen denne sesongen.

– Det er det beste laget vi har møtt til nå. Det er et riktig bra lag, og de spiller litt som vi selv gjør, med denne skandinaviske stilen. Det er et lag med masse kompetanse. Det var en morsom kamp, og jeg gleder meg til vi skal møte dem igjen hjemme, sier Nolsøe Pedersen.

Hun mener Viborg må «steppe opp» når Storhamar tar turen til Danmark neste søndag.

– Jeg synes Storhamar er et veldig bra lag. Jeg har sett mye video av dem, så vi var forberedt på at de var et dyktig lag, og de har mange gode spillere, så jeg var ikke overrasket over at de spilte så godt som de gjorde, kommenterer hun videre.

Viborg-trener Jakob Vestergaard mener litt flaks spilte inn da kampen ble avgjort helt på tampen av andreomgangen.

– Det er bittesmå detaljer og litt flaks i noen situasjoner. Stolpe ut og så videre. Vi fikk noen flere redninger etter hvert og det gjorde at vi kunne spille med litt mer overskudd i angrepsspillet. Vi ble presset av Storhamar gjennom hele kampen. Vi var litt heldige og litt dyktige. Det gjorde at vi vant. Det var en kamp som bølget frem og tilbake hele veien. Storhamar har, og det visste vi veldig godt, et bra lag som kom med en riktig god fysikk, og det ble vi utfordret på, sier Vestergaard.

STORSPILTE: Lærke Nolsøe Pedersen scoret ni mot Storhamar, etterpå skrøt hun av motstanderen.

Anniken Obaidli ble Storhamars toppscorer med 10 fulltreffere – og ble ikke overraskende kåret til Storhamars beste. Bakspilleren tror det blir tøffere å møte Viborg på bortebane, men mener håpet om semifinale lever:

– Man må jo ha troen på det, men det er noe helt annet å spille på bortebane. Så det blir jo selvfølgelig tøffere der borte, sier Obaidli, som virkelig fikk vist seg frem mot Viborg.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er fornøyd med matchen, men mener laget har mer inne.

– Vi gjorde det vi kunne for å forberede oss på et Viborg-lag som i mine øyne kanskje spiller den raskeste håndballen i hele Europa. Vi kan glemme å feire en scoring, for da blir du straffa. I førsteomgangen er jeg superfornøyd med disiplinen og strukturen i etablert angrepsspill. Vi er veldig nøyaktige på de tingene vi skulle gjøre riktig og scorer veldig mange mål i etablert angrep. Jeg er fornøyd med kampen, men det var ikke en topp prestasjon fra vår side. Jeg føler vi har mer å gå på. Og kampen lever for avansement, sier Kenneth Gabrielsen.