Viborg-duo klar for Storhamar: Enkerud vender «hjem», og Rivas-Toft har signert – Norsk Topphåndball

Viborg-duo klar for Storhamar: Enkerud vender «hjem», og Rivas-Toft har signert

Tonje Enkerud (28) returnerer til Storhamar etter to sesonger i Viborg. En annen Viborg-spiller Mathilde Rivas-Toft (25) er også klar for Storhamar.

– Tonje er en meget god signering for oss. Det å få spillere tilbake fra utlandet når de er på et sportslig høyt nivå er meget gledelig. Tonje har fått litt andre impulser og erfaring med to år borte fra Storhamar som helt sikkert har gjort godt. Alderen hennes er perfekt, og hun har noe meget gode år foran seg. Personlig tror jeg Tonje her en del marginger og prosenter inne, så det dreier seg om å få ut potensialet. Det skal vi sammen klare allerede neste sesong, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Enkerud har skrevet en fireårskontrakt med Storhamar og kommer til klubben etter årets sesong. Bakspilleren som er fra Flisa spilte i Storhamar fra 2012 før hun reiste til Viborg i 2021.

TILBAKE: Tonje Enkerud har skrevet en fireårskontrakt med Storhamar som gjelder fra etter sesongen.

– Hvorfor valgte du å komme «hjem» nå?

– Jeg så på det som et naturlig valg når min kontrakt utgår til sommeren og jeg var åpen for å komme hjem, svarer Tonje.

– Hva synes du om årets Storhamar-lag?

– Storhamar har utviklet seg som klubb hvert år og ønsker alltid å ta nye steg. De har gode spillere som har høye ambisjoner, og som har vist gode prestasjoner i Europa. 

– Hvordan synes du tiden i Viborg har vært?

– Det har vært en veldig fin tid og jeg har trivdes godt i Viborg. Det var en god og profesjonell klubb å komme til, i tillegg til det store håndball engasjementet i byen. 

– Var det andre klubber enn Storhamar i bildet?

– Jeg har vært åpent for det meste, men jeg følte Storhamar var det riktige valget. 

– Hvordan vil du sammenlikne nivået på eliteserien i Norge og Bambusa-ligaen i Danmark?

– Det er ganske stor forskjell med både tempo og nivå. Det er stort sett alltid høyt tempo, og flere lag med høyt nivå som gjør at ligaen blir tettere og bedre. 

– Hva gleder du deg mest til nå som du skal spille for Storhamar igjen?

– Jeg gleder meg til å møte alle som er i og rundt klubben, samt bli bedre kjent med de nye. 

LANG PERIODE: Tonje Enkerud var i Storhamar fra 2012 til 2021, før hun reiste til Danmark.

Mathilde Rivas-Toft (25) er også klar for Storhamar fra neste sesong. Hun har skrevet en treårskontrakt. Rivas-Toft som er født på Lørenskog spilte seniorhåndball for Molde, Larvik, Oppsal, Aker og Nordstrand før hun ble Viborg-spiller sommeren 2021. I Molde var hun lagvenninne med blant andre Anniken Obaidli. Rivas-Toft er høyre bakspiller.

Rivas-Toft har vært i praktslag for Viborg de siste ukene. På de to siste seriekampene har hun scoret 16 spillemål, senest da de slo serieleder Herning-Ikast 30-25 i forrige uke. Rivas-Toft har vært på «rundens lag» i Danmark de to siste rundene.

SOLID: Her er Mathilde Rivas-Toft i aksjon for Molde mot Guro Nestaker og Storhamar for noen sesonger siden.

– Mathilde er uredd og venstrehendt. Når du i tillegg har så gode kvaliteter som Mathilde, sier det seg selv at dette vil bli meget bra, og at dette er en meget god signering. Hun holder et meget høyt internasjonalt nivå. Hun vil passe veldig godt inn i vårt konsept og er veldig sikkert på at vi skal få ut mye av de kvalitetene Mathilde rår over.  Vi er veldig stolte og ydmyke at en av de beste høyre bakspillerne i dansk håndball kommer hjem til Norge og velger oss fremfor en del andre muligheter, sier Kenneth Gabrielsen.

– Jeg valgte Storhamar fordi jeg har troen på prosjektet som er i gang på Hamar. De er i gang med å skape en bred tropp som er nødvendig for å hevde seg i ligaen, men også i Europa spill. Jeg har også familie på Østlandet, som var et pluss da jeg valgte Storhamar, sier Rivas-Toft.

– Kan du beskrive deg selv som spiller?

– Jeg er en mellomdistanse spiller, der både skudd bak i banen og gjennombrudd er en del av min spillestil. Jeg liker å ha et godt samarbeid med linjespiller og de rundt meg for å kunne sette hverandre opp i gode situasjoner.

– Hva synes du om årets Storhamar-lag?

Årets lag ser spennende ut! Det har vært gøy å følge med da de har hevdet seg mot flere lag i Europa. Synes også Storhamar spiller god håndball med mye tempo og krysningsspill, det tror jeg kan passe meg godt. Så jeg gleder meg veldig til å bli en del av troppen, sier Mathilde Rivas-Toft.