Vi slo Tertnes i Aquarama! – Norsk Topphåndball

Vi slo Tertnes i Aquarama!

Å spille mot Tertnes er aldri enkelt. Det var det heller ikke denne søndagen i Aquarama. Bergenslaget gikk ut i hundre både i angrep og i forsvar, og Vipers-jentene slet ordentlig de første minuttene.

Etter flere tekniske feil og misbrukte Vipers-sjanser ledet Tertnes 3-1, før de rosakledte fant ut av både det offensive og det defensive spillet. Når Tertnes fikk Thea Stankiewicz utvist etter åtte spilte minutter, på stillingen 3-4, og Emilie Hegh Arntzen, som var den første omgangens store spiller, med sine fem mål, utliknet på den påfølgende 7-meteren tok Vipers tak i kampen.

I overtallsspillet var Vipers fullstendig overlegene. Etter utvisningen sto det 7-4 på måltavla, etter at Vipers hadde satt to baller i nettet fra egen banehalvdel. Når Vilde Jonassen løp inn en kontring, etter en fantastisk redning av Andrea Austmo Pedersen i Vipers-målet, og ga Kristiansandslaget en firemålsledelse så de seg aldri tilbake.

Utover i omgangen byttet lagene på å score. Spesielt gledelig med Vipers-øyne var det at Silje Waade, etter en litt trøblete start på kampen, noterte seg for to mål. I tillegg kom Ragnhild Valle Dahl inn, som mot Follo, og viste at storformen er i anmarsj ved å score på begge sine skuddmuligheter.

Firemålsledelsen Vipers skaffet seg midtveis i første omgang var mer eller mindre konstant omgangen ut. Syv-åtte minutter før slutt var ledelsen oppe i fem mål og det så ut som om Vipers hadde full kontroll. Men etter en sterk sluttspurt av Tertnes kuttet de forspranget til bare tre mål ved pause, når tavla viste 17-14

Etter hvilen var det et mer skjerpa Vipers-lag som kom på banen. Marta Tomac satt inn den andre omgangens første mål, etter et flott angrep der nærmest hele Vipers-laget hadde vært borti ballen. Tertnes hadde dog ingen planer om å gi seg uten kamp, og det Kristiansandslaget måtte jobbe hardt for hver eneste ball og hvert eneste mål

Etter fem minutter av den andre omgangen blir Aquarama servert kveldens lekkerbisken. Emilie Hegh Arntzen finner Malin Aune på en kontring. Aune tar sats, men istedenfor å skyte hardt skrur hun ballen rundt keeperen med et nydelig trickskudd, og setter inn Vipers’ 22 mål for kvelden.

Malin Aune hadde dette å si til Vipers.no etter kampen:

Vi er veldig fornøyd med å score 36 mål, men vi slipper inn 31 mål. Det er vi langt fra fornøyd med. Så vi har fortsatt mye å jobbe med defensivt. Om målet mitt er det ikke så mye å si, annet enn at det er utrolig gøy å score sånne mål fra tid til annen.

Malin Aune ble kåret til Vipers’ beste spiller! Foto: Ann Cathrin Langfeldt

Etter Aunes mesterstykke holdt Vipers-jentene en leksjon i effektiv håndball. Fra 22-17 til 25-19 går det vanvittig fort. Aune tegner seg for et mål til, før Marta Tomac og Heidi Løke finner nettmaskene. I mellomtiden viser Tertnes sin beste spiller for kvelden, Thea Stankiewicz, hvorfor hun var en av de det ble snakket om før kampen. Gang på gang steg bakspilleren til værs og hamret ballen i mål bak Andrea Austmo Pedersen. Stankiewicz ga seg ikke før hun hadde notert seg for hele syv mål.

Vipers-jentene var i en egen klasse i mesteparten av den andre omgangen, og på det meste hadde Kristiansandslaget en nimålsledelse. Etter det Ole Gustav Gjekstad kalte «sløvhet» og «rot i spillet» slapp Tertnes litt inn igjen i kampen. Selv om ledelsen aldri var truet var det en småirritert Gjekstad man kunne se på sidelinja.

Gjekstad selv hadde dette å si til Vipers.no etter kampen:

Vi scorer mange mål mot et av de andre topplagene. Det er veldig bra. Men vi slipper også inn mange mål. Det er ikke så bra. Vi roter litt i spillet vårt, men når alt kommer til alt må vi være fornøyd med at vi vinner det som er et toppoppgjør.

Til slutt endte den forrykende kampen i Aquarama 36-31. Tertnes bød på god mostand, men når alt kom til alt var Vipers et par hakk bedre enn gjestene fra Bergen.