– Vi klarer å ro det i land, og det er jeg fryktelig stolt av – Norsk Topphåndball

– Vi klarer å ro det i land, og det er jeg fryktelig stolt av

Storhamar slo Sola med fire mål og sikret en tredje semifinalekamp.

(Sola – Storhamar 23-27)

Dette var kampen Storhamar måtte vinne for å sikre en tredje og avgjørende sluttspillsemifinale på Hamar lørdag. Det var Sola som fikk den beste starten på kampen. De ledet tidlig 4-1, men Storhamar hentet opp igjen ledelsen og ledet 9-7 etter 17 minutter.

Lagene gikk til pause på stillingen 12-12.

Det ble en jevn andreomgang. Lagene fulgte hverandre tett. Etter 50 minutters spill var Storhamar i føringen 21-19. Med fire minutter igjen å spille ledet Storhamar 24-22. Så reduserte Sola til 23-24. Storhamar økte til 25-23. Drøye minuttet før slutt økte Mathilde Rivas-Toft til 26-23, så økte Mia Solberg Svele til 27-23, og Storhamar vant kampen.

Dermed er det duket for en tredje og avgjørende semifinale hjemme på Hamar lørdag. Vinneren møter Vipers i finale.

– Vi klarer å ro det i land, og det er jeg fryktelig stolt av. Fordi det var en utlada gjeng som dro hjem fra Østerrike, sier Eli Marie Raasok til TV2.

På spørsmål fra TV2s reporter om «hvordan de siste dagene har vært», svarer Mia Solberg Svele følgende:

– Først og fremst var det en helt fantastisk helg. Det har vært litt vanskelig å lande. Det var veldig stort for oss alle. Jeg får nesten gåsehud av å tenke på det, sier Mia Solberg Svele, som ble kåret til banens beste.

– Mia spilte som om hun har spilt 10 år i Champions League. Hun var helt dronning, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Det var veldig godt med seier. Spillerne viste en ekstremt sterk mentalitet ved å dra inn denne her. Det er ikke stilkarakterer på kampen. Forsvaret var helt fraværende helt i starten av kampen, så ble det bedre og bedre utover. Det var der vi vant kampen, med godt spill av Eli i mål og bra forsvarsspill. I etablert angrep var vi under pari mot utgruppert forsvar. Der har vi en jobb å gjøre til lørdag. Vi skal mobilisere nå. Vi skal til den finalen, sier Gabrielsen, som sier det blir trening 17. mai.

Lørdagens kamp er klokken 18.15 i Boligpartner Arena. Billettene legges ut onsdag kveld. Billettpris er 100 kr for voksne og 50 kr for barn.

KAMPFAKTA
Sola – Storhamar 23-27 (12-12)
2- semifinale i sluttspillet:

Storhamar: Eli Marie Raasok, Aurora Hellum-Amundsen – Susanne Liberg Amundsen 1, Ane Cecilie Høgseth 3, Mathilde Rivas-Toft 3, Kristin Venn 6, Olivia Löfqvist 2, Mathea Enger, Mia Solberg Svele 5, Line Ellertsen 1, Anna Klausen Jacobsen, Anniken Obaidli 3, Guro Nestaker 1.
Utvisninger: Sola 3×2 min, Storhamar 4×2 min