Vi Höörs i European League! – Norsk Topphåndball

Vi Höörs i European League!

Storhamar slo Höör borte søndag og er klare for gruppespillet i European League.

(Höör – Storhamar 32-36, sammenlagt 60-73)

Storhamar vant første kamp 37-28 og hadde et godt utgangspunkt før søndagens returkamp i Eslövhallen.
Storhamar ledet 20-15 ved pause og vant kampen 36-32. Guro Nestaker ble kampens toppscorer med ni fulltreffere. Kristin Venn ble kåret til banens beste, hun noterte seg for seks scoringer.

– Jeg synes vi fikk en strålende start på kampen og hadde vel en sju-åtte mål ganske tidlig i førsteomgang. Vi har kontroll hele matchen, og vi rullerer ekstremt mye på laget, og det blir litt unaturlig bytting når vi bytter nesten hele laget midtveis i begge omganger. Så da får blir vi litt ute av rytme. Samtidig var Höör flinke i andreomgang og fikk oss litt ut av stilen, så honnør til dem for at vi ikke sagde de helt av. Kamp ble det helt inn, men vi vinner, og det er vi fornøyd med, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

På spørsmål om ønskemotstandere når gruppene i European League trekkes torsdag, svarer Kenneth dette:

– Jeg har ikke helt oversikt over hvem som har gått videre ennå, men det er noen gode lag i potten, og jeg sier ikke nei takk til å få gode lag i pulja. Det hadde bare blitt morsomt.

Dette sa Mathilde Rivas-Toft etter matchen som sikret Storhamar spill i Europa.

– Vi skulle jo bare ned hit og vinne først og fremst, men vi ville gjøre en god prestasjon også. Jeg synes vi spiller greit til tider, men litt mye rusk i dag. Men vi vinner, og det er det viktigste, sier Mathilde Rivas-Toft.

– Andreomgangen ble en litt mental påkjenning kanskje?

– Ja, de spilte lange angrep, så vi ble stående lenge i forsvar. De får, hva skal jeg si, slurvete mål, som vi ikke henger helt med på, men alt i alt så er det mye bra.

– Har du noe ønske før trekningen på torsdag?

– Det hadde vært kult å reise til noen varme land, ler Rivas-Toft.

Trekningen av de fire gruppene i European League skjer som sagt torsdag. Gruppespillet starter første helg i januar og avsluttes 18. februar. De to beste i hver pulje går til kvartfinale.

KAMPFAKTA:
Höörs – Storhamar 32-36 (15-20)
Storhamar:
Olivia Lykke Nygaard 2, Eli Marie Raasok – Susanne Liberg Amundsen, Ane Cecilie Høgseth 3, Mathilde Rivas-Toft 5, Kristin Venn 6, Tina Abdulla 1, Olivia Löfqvist 1, Mia Solberg Svele 1, Line Ellertsen 1, Anna Klausen Jacobsen 2, Anniken Obaidli 5, Guro Nestaker 9.
Toppscorer Höör: Emma Nuhanovic 6
Utvisninger. Höör 3×2 min, Storhamar 5×2 min
Dommere: Boris Cipov og Zoran Klus, Slovakia
Tilskuere: 462 i Eslövhallen

KLARE FOR EUROPA: Storhamar skal spille gruppespill i European League!
GAMLE KJENTE: Elinore Johansson var på hjemlige trakter i Sverige og så søndagens kamp fra tribunen.
FORNØYDE: Det blir en fin reise hjem til Norge i kveld/natt etter å ha sikret plass i European League.