Velkommen til «Håndball i vinterland» – Norsk Topphåndball

Velkommen til «Håndball i vinterland»

Det er klart for en ny folkefest i Lillehammers storstue, Håkons Hall. Elverum Håndball Herrer møter SG Flensburg-Handewitt. Flensburg fra Tyskland, har de siste sesongene markert seg som et av de beste lagene i tysk Bundesliga sammen med THW Kiel. De har vunnet den tyske ligaen de siste to sesongene og ligger for øyeblikket godt an til å gjenta bedriften.

Etter Champions League kampen mot verdensstjernene fra Barcelona har Elverum-gutta fått blod på tann og værer blodlukta. Elverum lover noe unik i norsk idrett når de møter stjernene fra Flensburg og storkampen er døpt «Håndball i vinterland».

Elverum lover å gjøre Ole Paus tekst til skamme. «Sneen er dyp og Glomma er grunn. Et rykte vil ha det til at jorden er rund, men man tror ikke på hva som helst i Elverum.» Men seier mot Flensburg har hele Elverum trua på. Elverum har spilt helt jevnt med PSG, Barcelona og Pick Szeged. De har slått Celje og spilt uavgjort mot Zagreb. De har evnen til å gi de aller største klubbene en skikkelig fight.

Det er absolutt ingen grunn til å ikke få med seg denne historiske kampen. Skal du ikke se kampen LIVE i Håkonshall, kan du se den på Viasat4. Kampstart kl. 17.30.

De norske Flensburg-stjernene!

Flensburg består av en rekke håndballstjerner, deriblant en god dose norske landslagsspillere. Vi har tatt en ekstra titt på disse gutta foran oppgjøret i Håkons Hall, det sier en hel del om framveksten til Norge i håndball Europa.

Flensburgs målvakt Torbjørn Bergerud er velkjent for alle.  Bergerud er bare 25 år gammel, men debuterte på landslag allerede i 2013 og står så langt registret med 84 landskamper på seniornivå. I januar bidro han sterkt til at Norge tok sin første EM-medalje noensinne.

Flensburgs venstreving Magnus Jøndal er fryktet av mange, spesielt når han kommer alene. En svært temposterk spiller med god evne til å lese situasjonene, og ikke minst en klinisk målscorer. I EM sto Jøndal som alltid fram som en rutinert spiller, både fremover og bakover. Han scoret 36 mål på 9 kamper og ble tatt ut på EMs All star team. Jøndal var dermed svært bidragsytende til Norges første EM-medalje.

Playmakeren Gøran Johannesen har en fabelaktig evne til å sette opp sine medspillere i god scoringsposisjon, i tillegg til sin styrke som skaper gjennombrudd. I EM hadde Johannesen litt problemer med å få det til å klaffe optimalt i starten, men det kom seg utover i mesterskapet. Det endte med 30 mål for playmakeren.

Høyrebacken Magnus Abelvik Rød, er en den høyeste spilleren på sesongens Flensburglag. Han er en klinisk skytter med et skuddrepertoar som kan sende hvem som helst ut i pølsebua. Rød blir dessverre ikke å se på banen mot Elverum grunnet ankelskaden, men han er til stede i Håkons Hall for å støtte sitt lag og oppleve den fantastiske stemningen på Lillehammer.

Elverums stiller også mannsterke

Torsten Fries, den danske målvakten som  det har gått gjetord om rundt i Europa, og målvakten som kom fra Sønderjyske før sesongen har virkelig kommet opp på et godt internasjonalt nivå. I forrige runde mot Barcelona var 27-åringen både høyt og lavt i sine forsøk i å stoppe de spanske spillerne. Med over 40 % i redningsprosent kan man si at Fries gjorde en meget god jobb. Det blir spennende å se om han følger det opp mot Flensburg i Håkons Hall.

Simen Holand Pettersen er den talentfulle unge bakspilleren som fikk sin første landslagssamling i juni i 2019, men har i løpet av høsten i årets sesong slitt litt med skader, men nå er den hardtskytende bakspilleren på vei tilbake til sitt vante nivå. Pettersen har en skuddarm som kan skyte hvem som helst ut av målet, og han blir bare bedre og bedre i Apelgrens kollektive angrepsspill. Den tidligere Sandefjordspilleren har 12 mål i årets Champions League.

Thomas Solstad – Elverums linjespiller slutter aldri å imponere når han spiller foran den hvite veggen. Solstad som kom fra Halden før denne sesongen, har virkelig vist hvorfor Elverum valgte å hente han på en lang kontrakt. Solstad har blitt en viktig brikke i forsvarsspillet ved siden av Rasmus Boysen, men han har også vist at han er det største offensive linjetalentet i Norge. Med 24 mål før denne runden er det absolutt en spiller som Flensburggutta ikke bør gi for mye rom.

Toppstatistikken i Gruppe A!

Topp 5 keeperveggen etter 11 kamper!

MålvaktLagRednings%
Roland Mikler Szeged 34%
Torbjørn Sittrup BergerudFlensburg32%
Moreno Perez De VargasBarcelona32%
Benjamin Buric Flensburg31%
Rodrigo Rodal Corrales PSG31%
Thorsten Fries Elverum31%

Storscorern etter 11 kamper!

Ranking i CLSpillerLagMål
3Aleix Gómez AbellóBarcelona60
5Bogdan RadivojevicSzeged58
9Sarac Josip Celje54
14Sebastian BartholdÅlborg51
14Sigvaldi GudjonssonElverum51
14Gøran JohannesenFlensburg51

Publikumsstatistikk (hjemmekamper)

LagTilskuereHjemmekamper
Zagreb26984 6
Celje23450 6
Aalborg23368 5
Elverum230526
Flensburg21118 5
Pick Szeged192006
Barcelona128775
PSG126465