Veierød om opprykk: – Mer kronglete, men fortsatt mulig – Norsk Topphåndball

Veierød om opprykk: – Mer kronglete, men fortsatt mulig

Sandefjord kunne sikret plassen i REMA1000-ligaen med seier over Bergen onsdag, men kampen endte med nederlag 24-28. Det gjør at veien til toppserien plutselig er lengre enn på lenge. – Men det er fortsatt mulig, sier Sandefjord-trener Einar Veierød.

Skuffelsen var tydelig å lese i fjeset på både Veierø og spillerne da oppgjøret i Framohallen var slutt. Resultattavla viste hjemmeseier med god margin, og Bergen er så godt som klare for REMA1000-ligaen neste sesong. De må riktignok slå Fyllingen i lokaloppgjøret i siste serierunde, men det anses som lett match.

Vi hadde rykket opp med seier. Det var utgangspunktet. Og jammen lå vi godt an etter de første tretti minuttene. Vi burde egentlig ledet med tre-fire-fem mål, så mye bedre var vi. Men hver gang vi fikk ei luke på et par mål, misbrukte vi muligheten til å øke. Bergen utnyttet våre feil og holdt seg inne i kampen, rett og slett.

13-12 til pause var likevel et godt utgangspunkt for de siste tretti. Men så viste det seg at denne kvelden var det Bergen som fungerte best. Einar Veierøds menn rotet det bort, rett og slett.

– Det holder ikke at bare noen få spillere er på. Vi kan skylde oss selv, sier Einar Veierød. Fra sidelinja opplevde han at laget hans raknet. Ingenting lyktes. Selv i overtall. Eller spesielt i overtall. Bergen vant de periodene hvor de hadde utviste spillere, selv i 4 mot 6.

Nå blir det en lengre sesong for Sandefjord-gutta. Eller – kan bli. For mot Ryger i Jotunhallen neste onsdag er det bare seier som er godt nok. Ellers kan det fort bli den utrolig sure fjerdeplassen. Men med seier over Ryger får vi nye sjanser, da i kvalifiseringsspill best av tre mot Haslum.

– Det er fortsatt mulig å få spille REMA1000-ligaen, men veien er veldig mye mer kronglete. Det må jeg innrømme. Nå må vi slå Ryger, og så må vi slå Haslum to ganger. Det hadde vært greiere med seier i dag. Men sånn er det. Vi klarte ikke det vi kom hit for å gjøre, sier Einar Veierød.

Sandefjord: Johan Hedlund Bergqvist (29 %), Eirik Haukedal, Erlend Johnsen 5 (3), Trym Boliv-Olsen 7 (2), Fredrik Engelstad 1, Kristoffer Norgren Olsen 2, Sander Wennberg Linderud 7, Magnus Galabuzi Segujja, Mikkel Ertsås, Anton Mynster Kronborg, Sander Ree-Lindstad, Lasse Døsen, Anders Jansrud 1, Jakob Petrzela, Tarik Repesa 1.