Veien mot Final8 svinger innom Nadderud Arena – Norsk Topphåndball
Foto: Solveig Jåstad

Veien mot Final8 svinger innom Nadderud Arena

Som kjent er det ikke drømmen som Oslo Spektrum det kjempes om i torsdagens åttedelsfinale – nå er det drømmen om det blide Sørland og Final8 i Arendal det kjempes om. Og første hinder på veien ligger i Nadderud Arena mot Haslum torsdag kveld. 

Les mer om Final8 på deres nettside, Facebook og Instagram

Ikke bare er det drømmen om finalespill i NM som ligger i potten, Nærbø jakter nok en aldri så liten revansje etter et surt ligatap i Nye Loen tidligere i høst. Det skilte et mål mellom de to lagene ved kampslutt etter at Haslums Aleksander Høiness satte ballen bak Halvor-Elias Nærland rett før kampuret markerte 60 spilte minutter. 

Så hva forteller historien oss om Nærbø og Haslum i cupsammenheng? Haslum har solide tradisjoner i NM – de har gått seirende ut av konkurransen fire ganger siden 2003/04-sesongen i tillegg til å være tapende finalist tre ganger. (NMgull 2004/05, 2010/11, 2011/12, 2016/17, NMsølv 2003/04, 2005/06, 2019/20) I fjorårets konkurranse ble det stopp i kvartfinalen etter tap mot Drammen. 

Nærbø kan ikke vise til like solid statistikk i cupen – på seniornivå kvalifiserte de seg til finalen i 2020/21-sesongen der det ble et tap mot Elverum. I tillegg kan flere av spillerne i dagens seniorstall skilte med to NM-gull i G20 fra 2017 og 2018. Forrige sesong måtte jærbuene se seg slått av Runar i åttedelsfinalen, en kamp som måtte til ekstraomganger før laget fra Sandefjord kunne juble for videre avansement. 

Etter Nærbøs opprykk til eliteserien i 2018 har torsdagens to motstandere møttes 8 ganger – 3 ganger har Nærbø seiret, 2 ganger uavgjort og 3 ganger har Nærbø måtte se seg slått av de rødkledde. Det ligger enn til en jevn kamp om den videre veien til Final8.

Men nok om historien – gjort er gjort og spist er spist som det heter. I morgen går det to lag på banene som begge har hatt en vanskelig start på sesongen der begge står bokført med en seier på fem kamper. Det kan nok ligge an til en jevn kamp også i morgen – særlig om begge lags målvakter stenger buret som de til tider gjorde i ligakampen for halvannen måned siden.

Kampen sendes via MyGame på TV2, kampstart er klokken 18.00. (Ser du kampen live får du tilgang gjennom vanlig TV2Play abonnement, skal du se den i opptak trenger du eget MyGame-abonnement)

Les mer om Håndballpakka