Eres og Hantaru med storspill i Belgia! – Norsk Topphåndball
Ivan Eres (f.v), Fredrik Venemyr (straffeskytter) og Dragos Hantaru var godt fornøyd etter matchen. Foto: Einar Lande Johansen

Eres og Hantaru med storspill i Belgia!

Dragos Hantaru og Ivan Eres leverte en solid match i bortekampen mot HC Vise BM lørdag kveld. ØIF Arendal sikret seg et godt utgangspunkt før neste lørdags returoppgjør i Sparebanken Sør Amfi.

Slik var kampen
ØIF Arendal fikk en pangåpning på kampen. Dragos Hantaru ble fint spilt og satt opp i begynnelen av kampen og satt inn ØIF Arendals fire av fem første mål i oppgjøret – til 5-2.
Deretter satt han seg på benken og overlot skuddansvaret til Jørg William Fiala Gjermundnes – som scoret to flotte mål. Deretter kom Hantaru på banen igjen og brukte ikke lang tid på å finne nettmaskene på ny. Og bakerst sto Ivan Eres nok en god omgang. Kroaten og rumenerens energi smittet tydelig over på ØIF-spillerne før hvilen i det som må betegnes som en fartsfylt omgang.
For hjemmelaget var som ventet franskmannen Camille N’Guema-Mantion og Pierre Brixhe uromoment. Duoen sto bak henholdsvis tre og fire av vertenes før pause. ØIF Arendal ledet 10-7 etter 17 minutters spill.
Vertene hang med gjennom omgangen og etter 21 minutters spill sto det 12-9 på tavla favør ØIF Arendal. Det belgiske laget viste frem mye god håndball og holdt følge med ØIF Arendal helt inn til pause. ØIF Arendal tok timeout på 15-15 halvminuttet før slutt. Etter godt spill hamret Hantaru inn sitt syvende for kvelden. ØIF Arendal ledet 16-15 til pause. Mario Matic og Aksel A. Strupstad leverte også gode bidrag i førsteomgangen.

2.omgang
ØIF Arendal fikk en god åpning etter pausen. Jørg W. Fiala Gjermundnes, Olaf Hoffstad, Sander L. Simonsen x 2 og Frederik Børm sørget for at det sto det 21-17 etter 39 minutters spill. Gledelig var det at Birk H. Inselseth markerte seg også markerte seg fremover med mål. Like gledelig var det å se Frederik Børms på parketten igjen etter ryggproblemer. Bakerst fortsatte Ivan Eres sitt gode spill. I løpet av det første kvarteret av andreomgangen maktet vertene kun å score tre mål på Eres og Jurisic. Etter 45 minutters spill sto Eres med 50 i redningsprosent på eurohandball.coms livestatistikk.
Dog, ØIF Arendal var ikke like giftige fremover etter hvilen. Stillingen etter 45 minutters spill var 23-18. Åtte minutter før slutt var forskjellen lagene mellom den samme (26-21). Unggutten Fredrik U. Venemyr økte ledelsen til 27-21 på straffekast. Adrian G. Evensen benyttet sjansen han fikk og økte ledelsen til 30-22 tre minutter før slutt.

Hantaru endte på åtte scoringer og ble med det toppscorer, mens Eres havnet på solide 46% i redninger.

ØIF Arendal cruiset inn og vant til slutt 31-24. Dermed sikret ØIF Arendal-spillerne seg et godt utgangspunkt foran neste lørdags returkamp i Sparebanken Sør Amfi. Billetter kjøper du her.