Vanskelig start, lykkelig slutt – Norsk Topphåndball

Vanskelig start, lykkelig slutt

Med Ryger som motstander i NMs 3.runde ventet de fleste at motstanden ville være tøffere enn i forrige NM-kamp mot Kåsen. Kampen mot 1.divisjonslaget i Hetlandshallen ble til tider ulidelig for Nærbø-supporterne på tribunen etter en veldig seig start i begge omganger.

Rygertrener Jonas Dehn Andersen hadde gitt sine spillere beskjed om å gå ut i 100 – og de gjorde som de hadde fått beskjed om. «Det er av sine egne man skal ha det» opplyste kveldens speaker Svein Axel Johannesen da Nærbø-gutten Jonas Løge satte inn kampens første mål bak Joachim Søholm Christensen.

Og de hvitkledde beholdt føringen langt ut i den første omgangen, på det meste var de oppe i en fem måls ledelse. Nærbø-trener Tom-Eirik Skarpsno fikk nok av feilpasninger, bomskudd og forsvar som var lekk allerede etter 10 spilte minutter. Time-outen hjalp tydeligvis, de blåkledde strammet opp spillet i begge ender av banen. Tempoet ble skrudd opp, taklingene satt bedre og ballen fant veien bak Rygers målvakt i stedet for i vegg og stenger.

Til tross for bedring i spillet tok det 20 minutter før elitelaget var i føringen og det stod 8-9 på tavla. De siste 10 minuttene var styrkeforholdet mellom de to lagene på banen mer forventet – Nærbø kunne gå til pause med 5-måls ledelse 11-16.

Nærbø sitt håp om å bare gli fra videre i 2.omgang ble fort slukket av hjemmelaget etter få minutter. 5-målsledelsen ble raskt redusert og plutselig var hjemmelaget bare ett mål bak gjestene. Nok en gang ble Nærbøs spill preget av feil og bomskudd, i den andre enden fant Stavanger-laget gang på gang veien gjennom de blåkleddes forsvar.

Publikum fra Jæren vred seg noe engstelig på tribunen i Hetlandshallen – hver gang Nærbø klarte komme seg 3 mål foran gikk det ikke lang tid før Ryger reduserte igjen. Halvor-Elias Nærland ble byttet inn mot slutten av kampen og stod i veien for et par viktige skudd som ble omsatt til kontringer og mål. Da Felix Abrahamsen Lunde satt inn sitt syvende mål for kvelden var kampen i realiteten avgjort. Nærbø slapp med skrekken etter en ujevn forestilling og sikret seg plassen i NMs åttendelsfinale på bekostning av Ryger med en 28-24 seier.

Med kveldens seier er siste kamp før seriestart mot Follo om en uke spilt. Selv om det alltid er godt å gå av banen med en seier må vi nok si oss enige med trener Tom-Eirik Skarpsnos ord til Aftenbladet etter kampslutt «Vi har mye å jobbe med inn mot seriestart»