Utklassing på dansk jord – Norsk Topphåndball

Utklassing på dansk jord

Vipers-jentene hadde tatt turen til Esbjerg for å møte et hjemmelag som kunne hadde tapt én eneste kamp så langt i Champions League, og med spillere som Henny Reistad og Nora Mørk i stallen var det spådd en jevn og tett affære i Blue Water Dokken denne søndagen.

Kampen åpnet på beste mulig vis for de for anledningen hvitkledde Vipers-jentene. Etter kun få minutter hadde Vipers, som var utrolig effektive i angrepsspillet, skaffet seg en liten ledelse. Mål fra Anna Vyakhireva, Jana Knedlikova, og en fantastisk Katrine Lunde i målet gjorde jobben utrolig vanskelig for det danske stjernegalleriet.

Utover i omgangen fortsatte mye av det samme kampbildet, og ved halvspilt førsteomgang ledet Vipers med fire mål på stillingen 8-12. En fantastisk oppvisining så langt av de besøkende fra Kristiansand. Det var helt makeløst å se hvordan Vipers spilte håndball. Hele laget fungerte både offensivt og defensivt, og Team Esbjerg fant ikke ut av hvordan de skulle bryte gjennom forsvaret eller stoppe angrepsspillet til de rosa.

Katrine Lunde sto en monsterkamp borte mot Esbjerg.

Rett før pause vokste ledelsen fra fire, til fem, til seks mål. En oppvisining i effektiv og solid håndball. Da pausesignalet gikk sto det Team Esbjerg 15-21 Vipers Kristiansand, og nå sto Tomas Hlavaty foran sesongens viktigste pauseprat. Den traff tydeligvis Hlavaty 100% med.

For etter pause smalt det nok en gang. Seksmålsledelsen ble bare større og større, og plutselig ledet Vipers med smått utrolige ti mål. Med flott angrepsspill anført av Roberts, Tomac, og Vyakhireva endte nesten hvert eneste angrep med scoring, mens Katrine Lunde lå på mellom 40-50 i redningsprosent. Med slikte sifre skal ingen håndballag tape kamper.

Men Team Esbjerg gir aldri opp, det vet vi, og med drøye ti minutter igjen av kampen hadde ledelsen blitt redusert fra ti mål til kun 6. Man følte fortsatt at de rosa hadde kontroll, men nervene hadde økt litt i antall de siste minuttene. Med rundt syv minutter igjen av kampen tok Tomas Hlavaty en timeout der han manet spillerne til å være smarte og disiplinerte. Da ledet Vipers med sifrene 28-34.

Etter timeouten satte Thale Rushfeldt Deila inn den første scoringen, og da var ledelsen nede i kun fem, men heldigvis satt Jana Knedlikova ballen i mål for de rosa i det neste angrepet. Nå byttet lagene litt på å score, men på stillingen 30-35 kom spikeren i kista. Jana Knedlikova snappet ballen og løp inn sin 10. scoring for kvelden. Med seksmålsledelse kun fire minutter fra fulltid var seieren sikret.

Da sluttsignalet gikk i Esbjerg sto det 32-37 til bortelaget, og jubelen kunne slippes løs blant både supportere på tribunen og nede på parketten.