Utenlandsproffen fornøyd med sine nye norske lagkamerater – Norsk Topphåndball

Utenlandsproffen fornøyd med sine nye norske lagkamerater

Tidligere Haslum- og Drammen spiller Thomas Boilesen er i sin tredje sesong i Danske KIF Kolding. Der har han og Vetle Rønningen fått en drømmestart på sesongen, mye takket være to nye norske landslagspillere.

Etter overgangen fra Drammen i 2019, har Thomas Boilesen blitt en sentral brikke i KIF Kolding. Playmakeren har dog vært skadeplaget, men det stoppet han ikke fra å notere seg for 67 scoringer i fjorårets sesong.

Nå er lysluggen skadefri og spillesugen.

-Jeg har det fint etter å ha vært skadet i et halvt år med en svært betent akilles. Men nå er jeg helt tilbake og vi har startet sesongen godt, sier Boilesen.

Boilesen står foreløpig med 11 scoringer og 5 assist på 4 kamper denne sesongen.

Full pott

KIF Kolding havnet nest sist i HTH Herreligaen før sommeren, men klarte å holde seg i divisjonen. Nå står danskene med full pott etter fire kamper.

Boilesen er klar på hva som årsaken til den gode seriestarten.

-Vi har nok litt flere ting å spille på i år enn det vi hadde sist år. Vi har også en bredere tropp. Men største forskjellen er at vi har i de tette kampene klart å være gode i de avgjørende fasene hvor kampene har blitt avgjort. Der var vi ikke like dyktige i fjor i tette kamper.

Playmakeren legger til:

-Så skal det også sies at vi har møtt noen lag nå som vi mener vi er på høyde med. Det kommer tøffere kamper i fremtiden, forklarer Thomas Boilesen.

-Jeg er imponert

Før sesongen verserte det rykter om at en norsk landslagssduo var på vei til KIF Kolding. Ryktene stemte, og før sesongen ble Sander Øvregjordet og Erik Toft lansert som nye signeringer. Den norske duoen kom begge fra Kolding`s rival, Mors-Thy.

Jeg er imponert over hvor raskt de har falt inn i laget både sosialt og sportslig. Først og fremst har de løftet det sportsligste i kamper og trening med de kompetansene de har.

Så det har vært to viktige og bra signeringer for oss. De utfyller store roller på laget vårt, forteller Boilesen videre.

Øvregjordet og Boilesen var lagkamerater i Haslum da rødtrøyene vant cupgull i 2016.

-Personlig kjenner jeg Sander godt fra før av og vi er gode venner. Erik har jeg også blitt godt kjent med så på den sosiale biten er det godt vi har fått noen flere nordmenn på laget.

I tillegg til Toft, Øvregjordet, og Boilesen, finner vi også tidligere Bodø-spiller Vetle Rønningen. Skogngutten har vært i Kolding-spiller siden 2020.

-Hva er målsetningene til laget denne sesongen, og har de endret seg etter den sterke seriestarten?

Sluttspill har vi satt oss som mål og det har ikke endret seg. Det er mange gode lag og i starten er det mange lag som bruker tid til å få samkjørt med nye spillere som har kommet til.

Vi kommer til å møte mange gode lag utover, men samtidig håper jeg vi kan fortsette med å være et vanskelig lag å møte, avslutter Boilesen.