UTE: Kolstad med stortap i skjebnekampen – Norsk Topphåndball
Det ble en vond kveld for Christian Berge og Kolstad i kveldens skjebnekamp borte mot Kielce i Champions League. Arkivfoto: Ole Martin Wold/NTB

UTE: Kolstad med stortap i skjebnekampen

Kolstad hadde kniven på strupen før skjebnekampen borte mot Kielce i kveldens Champions League-kamp. Etter halvspilt førsteomgang takket den tyske stjernemålvakten Andreas Wolff og polakkene for seg. Dermed er Kolstad ute av Champions League.

For det ville seg ikke for Kolstad i kveldens kamp mot det polske storlaget. Kielces tyske målvakt Andreas Wolff, brødrene Daniel og Alex Dujshebaev og Kielce ble for sterke i kveldens skjebnekamp. For i kveld var kun seier godt nok om det skulle fortsatt håp om avansement fra gruppespillet. Slik gikk det ikke og dermed er trønderne ute av denne sesongens Champions League.

Slik var kampen

Gabriel Setteblom åpnet ballet ved å hamre inn 1-0 til Kolstad.  Anført av nettopp Setterblom lå Kolstad målet foran frem til halve omgangen var spilt i Hala Legionow i Kielce. Midtveis sto det 7-7. Derfra og ut handlet mye om det polske storlaget. Tyske Andreas Wolff stod som en levende vegg bakerst og endte på 47% før pause. Kolstad maktet kun å sette inn tre mål det siste kvarteret, mens det skadeskutte polske mannskapet satt inn 13 mål før hvilen. Særlig Kolstad-kaptein og tidligere Kielce-spiller Sigvaldi Gudjonsson bommet uvanlig mye offensivt til islendingen å være. Kolstad manglet som vanlig langtidsskadde Magnus A. Rød, mens Gøran Johannesen kun spilte noen få angrep i tillegg til periodevis defensivt.

Etter hvilen ble det virkelig fart på det polske mannskapet som tidlig gikk opp i ledelse 16-11. Trønderne gikk rett og slett tom for alternativer offensivt, noe som ble straffet nådeløst av polakkene. Etter 37 minutter hadde vertene økt til 19-12 i kampen som Kolstad måtte vinne for å ha en teoretisk sjanse til å komme seg videre fra gruppespillet. For etter hvilen ble det mye Kielce. Redninger fra Wolff ble nådeløst straffet med effektive kontringer i andre enden. Etter en helt nødvendig timeout fra Christian Berge, holdt trønderne Kielce på samme målforskjell. Kolstads angrepsspill satt bedre, men det gjorde også Dujshebaev-brødrenes finessé. Midtveis sto det 23-16 på tavla. Da Kolstad kom til gode sjanser fortsatte Wolff med storspillet i mål.

Kielce vant til slutt 31-23.

Simen Lyse ble Kolstads toppscorer med seks mål. Alec Dujshebaev ble toppscorer for Kielce med åtte mål.
Dermed har Kolstad kun æren å spille for når bunnlaget Pellister gjester Trondheim Spektrum 6.mars i den siste gruppespillkampen i denne sesongens Champions League for trønderne.