Unikt samarbeid for å løfte jentehåndballen i Drammen – Norsk Topphåndball

Unikt samarbeid for å løfte jentehåndballen i Drammen

Unikt samarbeid for å løfte jentehåndballen i Drammen.

Det er to rivaler på håndballbanen som nå velger å gå sammen om en topphåndballsatsing. Glassverket IF og Konnerud IL har alltid kjempet mot hverandre. Nå vil de samarbeide.

 -Vi vil samarbeide om topphåndball for å styrke bredden, sier styreleder i Glassverket Frode Steen. Han mener topp og bredde er avhengig av hverandre.

Status etter årets sesong er at Glassverket har to topphåndball-lag; ett i 1. divisjon og ett i 2. divisjon. Begge disse divisjonene er nasjonale serier og lagene vil reise rundt i Norge og spille bortekamper. Det koster penger. Klubbene har derfor bestemt seg for å samarbeide om topphåndballtilbudet, og mens Glassverket finansierer laget i 1. divisjon, finansierer Konnerud laget i 2. divisjon.

– Denne løsningen, der spillerne kan stå i egne klubber og likevel ha spilltilbud fra juniornivå til 3.div, 2.div og 1.div, tror vi gjør at flere fortsetter med håndball lengre, sier Steen. 

Begge klubber ønsker å beholde flest mulig unge håndballspillere i aktivitet så lenge som mulig i egen klubb. Filosofien er at når jentene når seniornivå, så er det bedre å samarbeide om topplag enn å konkurrere.

 -Drammen er en sportsby med blant annet fotball og håndball i toppseriene for menn. Det er viktig at også jenter har muligheter på toppnivå. Konnerud er en stor breddeklubb som ønsker å beholde spillerne oppover i alderstrinn, derfor er det viktig å ha gode tilbud.

Fra venstre: Tuva Lislerud, Kristin Ørmen Johnsen, Frode Steen og Lona Storholt som gleder seg til et godt samarbeid.

Ordene tilhører styreleder i Konnerud IL, Kristin Ørmen Johnsen. Neste sesong skal de beste håndballjentene i klubben hennes spille i lilla. 

 -Noen vil helt sikkert syns at det er rart, men sammen med Glassverket vil vi gi et best mulig tilbud til spillere i begge klubber, sier Ørmen Johnsen. -Da må vi klare å se forbi draktfarge.

Ørmen Johnsen mener det er på tide at det samarbeides på tvers av idrettslagene, og er overbevist om at det vil gi resultater sportslig.

 -Vi håper også at en satsing på jenter og toppidrett er noe næringslivet i Drammen har lyst til å støtte, sier hun.

Glassverkets 1. divisjonslag har startet oppkjøringen mot neste sesong. En av lagets profiler er mangeårig eliteseriespiller, Emilie Christensen. Hun har spilt for Glassverket tidligere, vært proff i utlandet og har spilt kamper for det norske landslaget. Nå er hun bosatt i Drammen og skal spille for gamleklubben igjen, i tillegg til å være assistent-trener ved siden av hovedtrener Geir Oustorp.

 -Vi ønsker sammen med Konnerud å gi et best mulig sportslig tilbud til unge håndballtalenter i Drammen, sier Emilie.

Og det er er mange talenter, med store dømmer. Lona Storholt (14) fra Konnerud og Tuva Lislerud (14) fra Glassverket, er i hallen for å se på forbildene sine.

 -Dette er bra for oss som er yngre. At vi kan ha noe å strekke oss etter uten å måtte dra ut av byen, sier Lona.

 -Nå slipper jeg å gå til en annen klubb, sier Tuva. -Jeg er glad i Glassverket og har lyst til å bli så god som jeg kan i klubben jeg alltid har spilt i.

Dere er fortsatt konkurrenter når lagene deres møtes?

 -Ja, og vi kommer til å fortsette og gi alt for å slå hverandre, ler de to jentene, men de syns det er gøy at de potensielt kan havne på samme lag på sikt.