U21-VM: Tøff start, flott avslutning – Norsk Topphåndball
Foto: Foto: Jozo Cabraja/NHF

U21-VM: Tøff start, flott avslutning

Landslagssjef Jonas Wille og talentsjef Claus Dalgaard-Hansen oppsummerer Juniorguttas VM.

Etter å ha endt på 15.-plass under EM i 2022 og senere misset kvalifiseringen på målforskjell, måtte det et wildcard til for at guttespillerne født 2002-2003 kunne få oppleve det største en yngre landslagsspiller kan være med på: U21-VM.

– Det var fantastisk å få wildcard, men konsekvensen var at laget fikk en tøff seeding. Derfor endte gutta opp i pulje med Ungarn og Danmark, som ble henholdsvis nummer 2 og 5 i mesterskapet. Jeg vil vektlegge at laget etter dette gjorde rent bord, og blant annet beseiret Slovenia to ganger – for det er gode beviser på at både spillere og trenere fra denne årgangen sammen har løftet seg i rett retning, sier talentsjef Claus Dalgaard-Hansen.

Landslagssjef Jonas Wille, som fulgte laget tett i Hellas, tok også med seg flere positive tendenser.

– Jeg opplevde en gruppe som var læringsvillig og dyktig til å utvikle seg fra kamp til kamp. Både individuelt og kollektivt ble det hele tiden lagt på nye lag, og selv om det var kamper mot variabel motstand, så bevarte gruppa fokus. Dermed ble det også en best mulig avslutning på mesterskapet, sier Wille.

– Nå er tiden på yngre landslag over, men det betyr naturligvis ikke at vi glemmer disse spillerne. Vi vil fortsette å følge utviklingen deres. Spillerne vil i løpet av kort tid motta individuelle evalueringer fra landslagstrenerne Dag Vidar Jonassen og Zarko Pejovic med de fokuspunkter vi mener de skal jobbe videre med i den kommende perioden, for å kunne komme tettere på seniorlandslagene våre (Rekruttgutta og Håndballgutta), sier Jonas Wille.

Les mer:
Juniorgutta