U-gutta fortsetter seiersrekken i U19 VM – Norsk Topphåndball
LM04 tar med seg to poeng fra den første kampen i hovedrunden. Her fra en tidligere kamp. Foto: IHF / HRS / kolektiff/NHF

U-gutta fortsetter seiersrekken i U19 VM

U-gutta tok tidlig ledelsen og holdt på den hele veien inn, til seieren 29-22 over Østerrike var sikret.

Etter full pott i gruppespillet i U19 VM var U-gutta (LM04) klare for hovedrunden, hvor de møter Østerrike og Danmark. 

Mandag kveld var U-gutta klare for å første motstander ut, nemlig Østerrike. De norske gutta fikk en god start på kampen og tok ledelsen fra start. Like før halvspilt omgang økte Norge ledelse til 6-3, før de deretter økte ledelsen ytterligere til en firemålsledelse. Inn i førsteomgangens siste ti minutter lå U-gutta fem mål foran. Norge hadde god kontroll på Østerrike i forsvar, men i en periode sprakk det opp og Østerrike fikk to raske scoringer som reduserte ledelsen til 7-10. 

Østerrike kom to mål bak før Norge fikk inn en scoring og stoppet reduseringsrekken til Østerrike. Med under fem minutter igjen lå U-gutta tre mål foran, men økte ledelsen igjen til en firemålsledelse på 12-8. Fire mål var også det som skilte lagene da omgangen ble blåst av. U-gutta lå foran 14-10 til pause. 

Tilbake fra pausen økte de norske gutta igjen ledelsen til en femmålsledelse. I kampens første ti minutter hadde U-gutta en fin flyt og økte igjen ledelsen, da til 19-13. Mot halvspilt omgang derimot kom Østerrike nærmere og reduserte ledelsen med tre mål. Etter halvspilt omgang stod det 20-17 i Sports Centre Zamet i Rijeka. 

Mot slutten av kampen ga Østerrike det de kunne, men U-gutta beskyttet ledelsen sin godt. Samtidig økte Norge ledelsen til fem mål på stillingen 24-19 med rett over fem minutter igjen. U-gutta fortsatte å øke ledelsen i de siste minuttene og avsluttet kampen med scoring i åpent mål for å sikre seieren. Det endte med seier 29-22 til U-gutta og to poeng i den første kampen i hovedrunden. 

Neste kamp i hovedrunden spilles tirsdag 19:00, hvor U-gutta møter Tyskland. Kampen kan du se på Viaplay og V sport+. 

KAMPFAKTA
U-gutta – U19-VM, hovedrunde
Norge – Østerrike 29-22 (14-10)
Sports Centre Zamet, Rijeka, Kroatia
Toppscorer Norge: Lasse Sunde Lid – 10 mål
Toppscorer Østerrike:
 Clemens Möstl – 5 mål
Utvisninger: Norge 6x2min, Østerrike 3x2min

Se full kamprapport
Les mer om U19-VM
Les mer om U-gutta (LM04)