Trengte ikke heve stemmen i pausen – Norsk Topphåndball

Trengte ikke heve stemmen i pausen

DHK kom til Halden – kampen med minnene fra tre strake tap i bakhodet, og så ikke ut som noe vinnerlag etter 1. omgang denne gangen heller. Trener Kristian Kjelling hevet likevel aldri stemmen i pausepraten, men fikk likevel lokket fram både intensitet i forsvar, løpsvilje i kontringene og smartness i angrep. Nok til å slå Halden 36-26.

-Jeg stolte på at spillerne selv ville finne det nødvendige nivået for å snu det etter pause. Dermed kunne vi bruke tiden på å justere inn og forsterke det som tross alt hadde vært ok før pause. Vi åpent svakt, og ble reddet av Nikolais mange redninger, før vi fikk litt mer orden og tak på det på slutten av omgangen. Og da vi fikk hevet intensiteten i alt vi gjorde med de nødvendige prosentene, så så vi oss vel aldri tilbake, sier Kjelling.
I stedet for å kjefte på spillerne, brukte han stemmebåndet mot de to dommerne, og for det ble han belønnet med et sjeldent gult kort.

Kikk på uttrykket til Mads Fjelddalen til høyre, så skjønner man at det er noe DHK – benken var uenig med dommerne om. Det prøvde trener Kristian Kjelling å formidle videre til de sortkledde, men uten å nå fram. Ronny A. Hell svarte med å vise ham det gule kortet.

Etter 30 minutters spill mot Halden kunne ikke juryen for bestemannspremien ha andre enn målvakten Nikolai Wiig på listen over kandidater til å bli premiert etter kampslutt. For selv om DHK ledet 15-14 over Halden, etter å ha ligget under med tre mål på det meste, var det en omgang preget av lav intensitet i det meste som foregikk, med altfor mange skuddbom og tekniske feil i etablert angrepsspill til at noen av de andre DHK-spillerne meldte seg på i kampen om BB-tittelen. Nå hører det også med til historien at også Haldens målvakt, Nikolai Neupart, var sitt lags bestemann i 1. omgang.

Nikolai Wiig har begynt å samle på gavekort fra Peppes Pizza.

Da 60 minutters spill var unnagjort var nok jobben til juryen atskillig vanskeligere, for både Kristian Rammel, Gøran Sørheim og Trym Korperud Johnsen hadde gjort seg fortjent til å komme med i vurderingen. Korperud Johnsen var syk mot Elverum, og spillesugen mot Halden. Han vant dueller, trakk på seg flere spillere og slapp ballen videre til gode sjanser. Og så scoret han fem spillemål. Og han klarte seg bra defensivt.

Nå landet juryen likevel på Nikolai Wiig, for med en redningsprosent på imponerende 44, var han vanskelig å komme unna. Dermed ble det et nytt gavekort fra Peppes Pizza på Wiig.
– Jeg leverte vel årsverste fra min side før pause, men vi tok oss sammen og jeg begynte å kjenne oss igjen etter pause, forteller Kristian Rammel.

Med sine 208 centimeter ruvet han i dobbelt forstand i DHK midtforsvar, og i angrep scoret han seks flotte mål fra streken.
– Det har vært tøft for oss etter nyttår, og vi har nok kjent på det alle sammen. Jeg føler vi har mye å bygge på videre inn mot de siste kampene, for tap i dag, så hadde vi vært ute av bronsekampen, mener Rammel.

Kristian Rammel mente selv førsteomgangen hans var årsverste, mens han etter pause leverte spill som løftet ham fram som kandidat til å bli lagets bestemann.

Gøran Sørheim startet på benken, og måtte se at DHK lå under med tre mål på det meste. Han var med på øke intensiteten de siste ti minuttene av første omgang, og DHK gikk fra 9-12 til ledelse 15-14. Etter pause styrte han det meste med eminent forsvarsspill med flere ballvinninger, han dro opp tempoet i kontringene, og han var med på både enkle og doble flyvere med tellende resultat. Og så ble han lagets toppscorer med syv spillemål.

-Det var en viktig topoenger etter at jeg har følt vi har spilt ok håndball i flere kamper nå uten at vi har fått med oss poeng. Nå sto Nikolai bra hele kampen, og etter pause var vi på alle sammen. Vi hadde nok flere å spille på enn dem i dag, for mens de sto med de samme helt til det var avgjort, kunne vi rullere. Det var helt tydelig at de ble slitne, mens vi orket å fullføre kampen, mener Sørheim.
-Nå er vi fortsatt med i medaljekampen, slår han fast.

DHK møter Runar på bortebane torsdag 30. mars i en helt avgjørende kamp om bronsemedaljene. Runar er ett poeng foran DHK på tredjeplassen på tabellen med to kamper igjen å spille.

Trym Korperud Johnsen var flink til å trekke på seg flere forsvarere for så slippe ballen videre i riktig tidspunkt. I tillegg til å score fem mål og spille bra i forsvar.

Kampfakta, eliteserien:
Drammen HK – Halden 36-26 (15-14)

Drammenshallen – 643 tilskuere.
Dommere: Morten Isachsen og Ronny A Hell.
DHK: Nikolai Wiig og Mads Fjelddalen – Kristian Rammel 6, Kristoffer Raastad-Hoel, Sindre Aho 2, Hermann Gabriel Vildalen 3, Viktor Petersen Norberg 2, Sondre Ovid Skovli, Markus Foslund Niva, Gøran Sørheim 7, Oskar Olafsson1, Ola Hoftun Lillelien 4, Ole-Henry Dahl 6, Trym Korperud Johnsen 5.
Toppscorer Halden: Truls Grøtta og Thomas Stenersen, begge 6 mål.

Øvrige eliteserieresultater: Kolstad – Fjellhammer 32-33, Runar – Bækkelaget 41-27, Haslum-Nærbø 31-33.