Trekningen for EHF European Cup er klar – Norsk Topphåndball

Trekningen for EHF European Cup er klar

Fasit etter trekningen i EHF European Cup tirsdag 20.juli er at Nærbø skal møte vinneren av 1.rundekampen mellom HC Dundelange fra Luxemburg og Raimond Sassari fra Italia. 1.runde spilles i september, der Dundelange tar imot det italienske laget hjemme i helgen 11.-12.september, mens returmøtet spilles i Italia 18.-19.september.

Nærbø starter på bortebane i 2.runde. Det vil si at de skal spille i Luxemburg eller Italia 16.-17.oktober, mens returmøtet blir hjemme helgen etterpå, 23.-24.oktober.

Raimond Sassari, som spiller sine hjemmekamper i Palasantoru, i byen Sassari på øya Sardinia. De endte på 2.plass i fjorårets sesong i Serie A, 13 poeng bak vinnerlaget Conversano. De står oppført med en tidligere opptreden i EHF European Cup – de ble slått ut i runde 2 i 2020 etter to jevne kamper mot det kypriotiske laget Parnassos Strovolou.

HB Dudelange holder til i byen Dudelange i Luxemburg og spiller sine kamper i arenaen Centre Sportif René Hartmann. Siste sesong havnet i på femteplass i AXA-ligaen, 6 poeng bak vinner Esch. De har i flere år vært med i diverse cupspill i Europa, inkludert Champions Leauge i 2008/09 sesongen. De har tidligere vært på håndballbesøk i Norge – i 2014 tapte de mot Haslum i 1.runde av EHF-cupen. I fjorårets sesong røk de ut i runde 2 mot ZRHX Tenax Dobele fra Latvia.

Drammen HK skal også ut i runde 2 – de skal møte H71 fra Færøyene. Bækkelaget møter Motor-Politekhnika fra Ukraina i 1.runde.