Tre nye år i moldedrakta for Johanne Nypan – Norsk Topphåndball
Foto: Jon Forberg

Tre nye år i moldedrakta for Johanne Nypan

Johanne Nypan har signert ny treårskontrakt med Molde HK Elite. Etter to sesonger som som Moldespiller, har hun bestemt seg for å fortsette satsinga med «de blå» – og med klare ambisjoner både på lagets og egne vegne.

– Jeg trives veldig godt i laget, klubben og i Molde. Vi har ei fin spillergruppe og et godt miljø, både på og utenfor banen. Og dyktige trener og ledere. Det er en offensiv satsing som jeg vil være en del av, og jeg føler jeg kan utvikle meg som håndballspiller hver eneste dag her. Dette er riktig klubb for meg nå, sier Johanne, som for øvrig fylte 21 år denne uka. Gratulerer!

Hun synes det har vært godt med litt ferie, med tilrettelagt egentrening, og har også rukket en ferietur til Spania sammen med familien.

Til Molde som juniorverdensmester

Den venstrehendte trondheimsjenta kom fra Byåsen til Molde Elite for to år siden, like etter at hun hadde vært med på å sikre det norske J19-landslaget VM-gull i Slovenia – etter å ha slått favoritten Ungarn (med Blanka Kajdon) 31-29 i finalen. Celina Vatne var for øvrig kaptein på det norske vinnerlaget, og hun skal også fortsette i elitegjengen vår.

– Nå synes jeg det er skikkelig spennende med de nye spillerne som kommer til klubben, og jeg gleder meg til å komme i gang igjen. Jeg kjenner noen av de nye fra før. Jeg spilte sammen med Julie (Bøe Jacobsen) i Byåsen, før hun reiste til dansk håndball, og jeg spilte sammen med Susanne (Liberg Amundsen) på VM-laget. Jeg har også vært på landslagssamling med Maja (Muri). Og selvsagt vet jeg hva både Lene (Kristiansen Tveiten) og målvakt Marie (Davidsen) har prestert og står for. Kanskje er det også andre nye på vei inn? Dette må bli bra, mener Johanne.

Hun ble kåret til vår beste spiller i sesongens siste kamp, den avgjørende sluttspillkampen mot Larvik – som endte med ettmålstap.

Johanne og eliteseriens toppscorer, Maja Furu Sæteren, ble verdensmestere sammen for to år siden. Og møtes igjen på banen i kommende sesong. Her fra sluttspillkampen mot Larvik i Elnesvågen i slutten av april. Foto: Jon Forberg

– Vil fortsette å utvikle seg

– Vi er veldig glade for at Johanne trives så godt i Molde og at hun vil bli her lenge. Hun har gått fra å være en «rookie» til å bli en viktig bidragsyter i laget vårt. Utviklinga hennes satte skikkelig fart i den siste sesongen, og kommer garantert til å fortsette i de neste sesongene, er trener Tor Odvar Moens kommentar til kontraktforlengelsen.

Oppkjøringa snart i gang

Håndballjentan hans skal ha første fellestreninga etter sommerferien når sesongoppkjøringa innledes fredag 12. juli. Med flere nye og spennende bidragsytere i troppen, klare for oppgavene med en solid dose sommerlig egentrening som ballast. Vi gleder oss!

PS. Den polske landslagsspilleren Marlena Urbanska er den foreløpig siste tilveksten til troppen vår.