Tore Knutsen ble enkemann for 7 år siden: – Jeg hadde ikke vært på dette nivået helsemessig uten håndballen
Tore Knutsen har jobbet frivillig for ØIF Arendal i 7 år. Der er han en av oppmennene til REMA 1000-liga-laget. Han er ikke hoved-oppmannen, men har mange arbeidsoppgaver allikevel.
For at en toppidrettsutøver skal prestere på sitt beste er det mye som må være på plass, både psykisk, men også fysisk. Man må ha riktig mental innstilling, men det bør også være vann i flaska, drakta må være klar og ballen bør kanskje være renset.
Dette er den sjette , i en rekke artikler om ryggraden i Norsk håndball.
For å lette trykket på spillerne er dette noen av arbeidsoppgavene til Tore Knutsen, som jobber frivillig for ØIF Arendal. Han bruker flere timer hver dag i hallen nettopp for å sørge for at alt ligger til rette for gode prestasjoner. Og han ville ikke vært en dag foruten.
Ble enkemann for 7 år siden
– Jeg ble enkemann for 7 år siden, og det var tungt. Men jeg husker utrolig godt at en dag sto Arne Øygarden, en annen ildsjel for ØIF Arendal, på døra mi. «Nå skal vi ut og leve livet videre», sa han også dro vi ned i hallen. Etter den dagen har jeg vel nesten jobbet dugnad for ØIF Arendal hver dag, smiler han.
Tore forteller at han er en type som lett finner seg til rette på nye steder, derfor var det ikke noe problem å bli som frivillig. – Jeg er jo vandt til å gå på jobb, det har jeg gjort i mange år, så dette klarer jeg fint, sier optimisten.
Flere arbeidsoppgaver
Tore mener at jobben hans er ganske lik en oppmann, men han er ikke oppmannen til ØIF Arendal, det er det nemlig en annen som er. Men Tore rigger til trening, finner frem utsyr, rengjør baller og på kampdager legger han gulv og mye, mye mer.
– Jeg er nok en slags oppmann, eller en altmulig-mann, sier han.
– Vi har det jo utrolig gøy. Vi lager konkurranser og morer oss. Jeg husker godt da vi satte verdensrekord i gulvlegging for eksempel, mimrer Tore.
Hendelsen han refererer til her er da dugnadsgjengen i Arendal satte verdensrekord i å legge kampgulv på rasketst tid. Tiden de la gulvet på var bare på overkant av 27 minutter! Rekorden står fortsatt, etter snart to år.
– Håndballen holder meg frisk
– Gidder du å jobbe så mye uten å få betalt for det, er det mange som spør meg. Men det her er jo betaling. Jeg får være med på kamper, treningsleir, og jeg får masse minner og opplevelser, sier han.
– I tillegg hadde jeg nok ikke vært på dette nivået helsemessig uten håndballen, legger han til.
Han forteller at en vanlig uke består av rundt 25 timer frivillig arbeid.
– Hva skulle jeg ellers gjort? Bare sittet og ventet på at noen skal komme og besøk meg? Nei, da visner man akkurat som en blomst, konstaterer han.
– Håndballen hjelper meg å holde meg frisk, det er jeg helt sikker på. Jeg føler meg ikke en dag eldre enn 40, sier 74 åringen.
– Fantastiske gutter
Tore forteller at han får masse gode tilbakemeldinger på arbeidet han gjør for gutta.
– Jeg får mye bekreftelse. Både fra foreldre og besteforeldre som er galde for at jeg passer på guttene deres, men også fra guttene selv, sier han.
– Jeg merker at de er ekte glade for det jeg gjør. Noen av guttene skal til og med ha klem hver gang jeg ser de, legger han til.
– Det er jo noen helt fantastiske gutter og jeg gleder meg hver dag til å møte de, avslutter han.
I samarbeid med: