Toppoppgjør i 1.divisjon, både på tabellen og i Trøndelag – Norsk Topphåndball

Toppoppgjør i 1.divisjon, både på tabellen og i Trøndelag

13. november

Fold HK – Follo HK i Rykkinhallen kl 17:00

Fem kamper mot seks kamper, null poeng mot åtte poeng, ingen bak mot to foran på tabellen. Det er i grunnen en kort beskrivelse av forholdet mellom motstanderne i Rykkinhallen lørdag ettermiddag.

Fold gikk på en skikkelig smell mot serieleder Sandnes knappe to uker siden. Alt til pause lå de under med 10 mål, en ledelse som Sandens nesten doblet før kampen var over. Selv om de så langt står uten poeng, så er det på hjemmebane fold har spilt best til nå i sesongen. På de tre kampene har de tapt med til sammen bare syv mål.

Follo ligger på tredje plass på tabellen og kniver med TIF Viking fra Bergen om hvem som skal ta opp konkurransen med serielederen. Forrige runde tapte de (kanskje?) noe overraskende for Charlottenlund, på hjemmebane. Og i likhet med «alle» de andre så har også Follo måtte se seg slått av serielederen.

Forrige gang lagene møttes i seriesammenheng i Rykkinhallen var det hjemmelaget som viste seg sterkest og stakk avgårde med en syv-måls seier. Går det samme vei på lørdag?

Ta turen i hallen, det er der opplevelsen er best – eller se kampen på Direktesport.no. Billettene finner du i hjemmelagets systemer.

14.november

TIF Viking – Sandnes i Haukelandshallen kl 16:00

Toppkampen i 1.divisjon denne runden finner du i Haukelandshallen allerede fra kl 16:00. Da blåser dommerne i gang oppgjøret mellom serieleder Sandnes og (i skrivende stund) serietoer TIF Viking.

Hjemmelaget har kun avgitt poeng i ett-måls tapet for Charlottenlund for omtrent to måneder siden, mens søndagens gjestende lag i Haukelandshallen til nå har beholdt alle poengene de har spilt om.

Forrige runde fikk TIF Viking med seg begge poengene hjem etter kamp mote et «fremadstormende» OSI mens Sandnes sente Fold tilbake over fjellet med stortap i bagasjen. Fjorårets oppgjør mellom de to endte med seier og full pott til TIF Viking.

Klatrer TIF Viking nærmere toppen denne søndagen? Ta turen i hallen, det er der opplevelsen er best – eller se kampen på HandballTV.com. Billettene finner du i hjemmelagets systemer.

Falk Horten – OSI i Lystlunden Arena kl 16:00

Falk Horten har så langt fire poeng på seks kamper. Sin foreløpig siste seier tok de på bortebane mot Viking Håndball for drøye to uker siden. Tabellmessig så «deler» Falk Horten kvalifiseringsgruppen med TIF Viking og Follo. Der det er TIF Viking som har et lite forsprang på to poeng på de to andre. To poeng er lite, og det kan fort snu.

I motsetning til forrige sesong så plukker OSI denne gangen poeng etter poeng. Etter tre strake seirer ble TIF Viking nummeret for store forrige runde. Men for første gang på lenge ligger Oslo Studentene på sikker plass på tabellen. Og det er bare to poeng opp til REMA 1000-liga kvaliken.

Holder Falk Horten fremdeles følge med lagene foran etter denne runden? Ta turen i hallen, det er der opplevelsen er best – eller se kampen på Direktesport.no. Billettene finner du i hjemmelagets systemer.

HK Herulf Moss – Stavanger i Mossehallen kl 17:00

En kamp og fire poeng skiller lagene før kampen i Mossehallen søndag ettermiddag. Dvs at Moss har en kamp mer spilt enn gjestene som i sin tur har fire poeng mer enn Moss. Rent tabellmessig så betyr dette at Stavanger ligger på trygg plass mens Herulf Moss p.t ligger an til nedrykk.

Begge lagene har hver sin kamp mot Vikhammer friskt i minnet. Det var kamper der kveldens lag i Mossehallen begge to gikk seirende ut av. Det betyr samtidig av Stavanger har hatt kamp pause siden 24.oktober, mens Herulf Moss var i Trøndelag for knappe to uker siden.

Fjorårets oppgjør endte i poengdeling. Er det øst eller vest som er sterkest denne gangen? Ta turen i hallen, det er der opplevelsen er best – eller se kampen på Direktesport.no. Billettene finner du i hjemmelagets systemer.

Charlottenlund – Vikhammer HK i CSK Varmbo Arena kl 18:00

Trønderoppgjør i CSK Varmbo Arena denne november søndagen. For en drøy måned siden delte de to lagene tabelltoppen i første divisjon. Etter noen flere kamper har det snudd litt og nå ligger de to på hhv åttende og niende plass. Men Vikhammer har en kamp mindre spilt enn tabellnabo Charlottenlund.

Hjemmelaget tapte knepent for Follo for drøye to uker siden mens Vikhammer måtte se at HK Herulf Moss reiste hjem med begge poengene sist runde.

Oppgjøret i fjor endte i seier til Charlottenlund, får Vikhammer revansj denne gang? Ta turen i hallen, det er der opplevelsen er best – eller følg kampen på handball.no. Billettene finner du i hjemmelagets systemer.