To seiere av to mulige for Fana – Norsk Topphåndball

To seiere av to mulige for Fana

Det tar litt tid å lande etter seier nummer to (av to mulige) i 2020 utgaven av Lerøy Elitecup. Det er ikke gjordt sånn uten videre å summer opp seieren over Molde (som vel er den første etter opprykket vårt til Rema 1000-ligaen?).

I kampens hete er det litt vanskelig å holde helt kontroll på scorings-rekkefølgen, men etter beste evne her er iallefall våre fire første målscorere; Solstad, Solstad, Solstad og Solstad. Solstad med både Andrea og Celine til fornavn (sistnevnte endte forøvrig opp med 9 mål).

Oda fikk både sin og kampens første to-minutter allerede etter kun tre minutter. Selv om lagene fulgte hverandre mål for mål til 6-6 så fikk ikke Molde slippe skikkelig inn i kampen. Forsvaret vårt satt som bare det, jentene var flinke til å flytte beina og flinke til å trø til for hveandre. Der en spiller gikk ut på ni meter var straks naboen med for å tette luken på seks meter.

Erlend dro time-ou kortet på stillingen 10-8, det var litt småtterier han ville rette på. Fra en objektiv suporter sin side såg det ut som om det meste fungerte.

Det var fem minutter til pause da Tor Oddvar Moen og Molde la time-out kortet. Time-outen hjalp litt for Molde, som «vant» de siste minuttene 4-2.

Med 17-15 Fana ledelse til pause, var det et spent publikum som «tok imot» lagene etter hvilen. Molde gikk litt hardere til verks i andre omgang – men fikk raskt svar på tiltale. For etter bare 1,41 spilte minutter fikk Oda sin andre utvisning for dagen. Med den påfølgende straffen reduserte Molde til 18-17. Før de raskt utlignet til 18-18.

Ikke vet vi om pulsen steg hos de på benken, men den var iallefall stigende hos publikum da Molde for første gang i kampen gikk opp i ledelsen 19-18 drøyt fire minutter ut i andre omgang. Men heldigvis, bare to angrep og en straffe senere så utlignet jentene våre til 19-19.

Laget fra Romsdalen gav seg ikke uten kamp, og med våre jenter inne i en liten nedtur kunne Molde nok en gang opp i ledelsen. Omtrent samtidig fikk Oda sin tredje to-minutter og dermed også det røde kortet.

Et kvarter før slutt begynte det å dra seg til. Vi utlignet til 22-22 og Molde tok time-out. Om det var det som skulle til for at Fana jentene snudde kampen vites ikk, men det var det som skjedde.

Resten av kampen foreløp slik: 23-22, 24-22, 24-23, 25-23, 26-23, 26-24, 27-24, 27-25, 28-25, 28-26, 28-27, 29-27, 30-27, 30-28, 31-28.

Kort oppsummert så har vi to gode målvakter og god innsats over hele linja. Litt smårusk er det å jobbe med, men det tenker vi ikke på i dag. I dag tenker vi på at nok en seier i Lerøy Elitecup 2020 er i boks.