To poeng på en tøff dag! – Norsk Topphåndball
Bergen Håndball. Foto; Kjell Eirik Henanger

To poeng på en tøff dag!

Det var lenge en jevn kamp mellom Bergen og Falk i Haukelandshallen i torsdag kveld. Gjestene tettet ved flere anledninger luken opp til våre gutter, men kapitulerte i slutt minuttene, og Bergen vant komfortabelt. Slik var kampen.

Haukelandshallen fikk i kveld dessverre kjenne på det «konkurrende» sportsarrangement i Qatar, ettersom tribunene ikke var smekkfulle. Men de fremmøte fikk seg en svært jevn kamp, en kamp som besto mer eller mindre av en stillingskrig fra start til slutt.

Begge lag startet nemlig litt kronglete hvor ingen klarte å få spillet helt til å stemme, det var jevnt over et spill som besto av lite mål og tempo. Etter 10 minutter hadde lagene kun funnet veien til nettmaskene 6 ganger, men heldigvis var det våre gutter som kom best ut, med en ledelse på 4-2.

Falk kom dog raskt inn i kampen igjen og får noen situasjoner som går deres vei. Blant annet kontrer Tobias Holm inn en skåring for Bergen som ender med å bli annullert og utvisning. Ballen var for nære ansiktet på keeperen. En situasjon som sikkert kunne blitt diskutert opp ned og i mente. Gjestene klarte å utnytte overtallsspillet og tettet luken opp til Bergen når bergenseren Øystein Katla Midtun setter 7.meteren for Falk til stillingen 12-11.

Vi fikk allikevel kriget til oss en ledelse inn til pause som vi må si var godkjent, når Bjørn Christensen Mathiassen setter 16-13 med 3 sekunder igjen på tavlen.

Falk begynte 2. omgang med et nytt forsøk på å tette luken opp til Bergen. Det klarte de like godt som i første omgang. Vi ble stangende i angrep og avsluttet tidvis utelukkende på gjestene sin målvakt. Atter engang når Falk å få troen, så sneik vi oss fra igjen. Hvor Jon Salte tok ansvar og kriget inn scoring på scoring.

Stillingskrigen var over, Falk hadde i de siste ti ikke mer på by på, og Bergen kunne se slaget som vunnet. Sluttresultatet ble 29-25 med Jon Salte som vår beste spiller. Vi leverte kanskje ikke den beste dagen på jobb, men vi tar to viktige poeng og fortsetter med å krige i toppen av serien!