To nye poeng for de rosa – Norsk Topphåndball

To nye poeng for de rosa

Å reise til Jotron Arena og møte Larvik har vist seg å være en formidabel oppgave denne sesongen. Både Storhamar og Sola har reist tomhendte fra Vestfold, og det var ventet en tøff kamp selv om Vipers har hatt god kontroll på Larvik i de to tidligere kampene denne sesongen.

Og den første omgangen ble akkurat så tett som meldt på forhånd. Lagene fulgte hverandre tett, og den største differansen før pause var tre mål i favør Vipers Kristiansand helt mot slutten av omgangen.

Før det ledet hjemmelaget både to og tre ganger. Den siste av de ledelsene var på 12-11 etter at Heidi Løke og Marianne Haugstedt hadde satt to baller i nettet bak Katrine Lunde på få minutter.

De siste minuttene av omgangen handlet det meste om de rosa. 12-11 ledelsen ble visket ut, og tre scoringer signert Vilde Jonassens følsomme høyrehånd sørget for at Vipers ledet med 13-16 like før slutt.

Paula Arcos i duell med Heidi Løke i kveldens kamp.

I sluttsekundene av den første omgangen fikk Marianne Haugstedt gå i været ganske upresset, og bakspilleren satte inn sin tredje scoring før pause. Maja Furu Sæteren, som det hadde vært fokusert mye på i forkant, sto med fire scoringer totalt. To av de kom fra 7-meters merket.

Vipers-jentene hadde så langt fordelt scoringene søsterlig mellom seg, men både Lysa Tchaptchet og nevnte Vilde Jonassen sto med tre fulltreffere hver. Etter hvilen var det igjen hjemmelaget som kom best i gang.

Guro Ramberg satte en ball på innsida Katrine Lunde fra høyrekanten og reduserte til 15-16. Og det var nettopp i dette sjiktet at Vipers’ ledelsen holdt seg i åpningen av de siste 30 minuttene. De rosa ledet med ett og de ledet med to, men hjemmelaget kom seg aldri a jour, selv om de hadde mange muligheter.

Men snaue ti minutter ut i omgangen gjorde Katrine Lunde et par gode redninger i et Vipers-overtall, og da fikk Jamina Roberts først lov å sette ballen i åpent mål til 17-20 før Arne Senstad leverte den grønne lappen og ba om en prat med jentene sine.

Vipers-jentene hadde dog fått nok nå, og herfra og ut hadde de rosa god kontroll på kampen. Med god støtte fra tribunen, der 20-25 medlemmer av Rosabanden hadde møtt opp for å støtte de rosa, vokste ledelsen jevnt og trutt utover omgangen.

Da sluttsignalet gikk i Jotron Arena hadde Vipers, etter å ha vært ni mål foran på det meste, satt åtte baller flere i nettet enn det Larvik hadde. 23-31 var et fint resultat på en vanskelig bortearena, og nå tar de rosa en velfortjent ferie før neste kamp er mot Fredrikstad i Aquarama 18. april.