Tiril Jørstad Palm:  – Utrolig gøy at folk stemte frem meg! – Norsk Topphåndball
Foto: Kenneth McDowell - @handballfoto

Tiril Jørstad Palm:  – Utrolig gøy at folk stemte frem meg!

I sin debutsesong i REMA 1000-ligaen ble Gjerpenspiller Tiril Jørstad Palm stemt fram av publikum som Årets Publikumsfavoritt samtidig som at spillerne i REMA 1000-ligaen kåret henne til Årets Nykommer 2023/2024.

– Dette kom som en positiv overraskelse, litt overveldende og ikke helt det jeg hadde sett for meg, sier Tiril Jørstad Palm (21) ivrig. – Det å bli publikumsfavoritt er en gjev pris og det er veldig gøy at publikum har sett meg.

– Å bli årets nykommer er utrolig gøy. At de andre spillerne i REMA 1000-ligaen har stemt frem meg, det setter jeg utrolig pris på. Det er mange dyktige spillere i ligaen, og at de legger merke til meg, det synes jeg er veldig stas, smiler hun.

Foto: Kenneth McDowell – @handballfoto


Hvilke kvaliteter og egenskaper har du som spiller som gjør at du vinner slike kåringer?

– Årets publikumsfavoritt tror jeg først og fremst har mye med utstrålingen og energien min å gjøre. Jeg er en spiller som liker å lage litt liv og gjøre litt ut av meg. Jeg synes det er gøy å få med publikum også. Jeg liker å vise meg frem, forteller høyrekanten.

– At jeg ble kåret til årets nykommer, tror jeg kommer mye av at jeg er flink til å gi av meg selv, og at jeg tør å prøve og feile.


Etter en målrik 2021/22-sesong i 2. divisjon for Sandefjord hvor Tiril Jørstad Palm ble lagets toppscorer med 158 scoringer, valgte hun å signere for Gjerpen og spill i 1. divisjon.

Hun fortsatte å score mye fra sin høyrekant også et nivå opp og delte toppscorer-tittelen med Ingeborg Rolseth Holt i sin debutsesong for Skiensklubben. Begge scoret 125 ganger.

– Noe av grunnen til at jeg gikk til Gjerpen var at jeg ville ha mellomsteget mellom 2. divisjon og spill i eliteserien. Det har vært et riktig valg. Det var et fint steg for meg å ta med tanke på utvikling og det å føle seg trygg i laget og i divisjonen. Å være med på å spille Gjerpen opp til REMA 1000-ligaen har vært et høydepunkt.

Foto: Kenneth McDowell – @handballfoto

Også denne sesongen ble Tiril Gjerpens toppscorer. Hun scoret 110 mål, fordelt på 68 spillemål og 42 sjumetere. I tillegg scoret hun 24 mål på fire kamper i NM.

– Det har vært utrolig gøy og lærerikt å kjenne på å spille på det øverste nivået i Norge. Å møte de beste spillerne i landet og kunne måle seg med dem. Å kunne gjøre det sammen som et lag, det har vært veldig gøy. Og i hvert fall nå som vi har gjort det så bra som vi har gjort, konstaterer hun.


Gjerpen rykket ned fra eliteserien etter 2019/20-sesongen og brukte tre sesonger på å komme tilbake til det øverste nivået. De endte på åttendeplass i comebacksesongen etter lenge å ha ligget på sjetteplass.

På de ni siste kampene, ble det to seire og sju tap.

Telemarksklubben hadde blant annet tre gode bortekamper hvor de fikk vist hva som bor i mannskapet. I oktober ble Sola slått 37-30 og i åttendelsfinalen i NM mot Molde ble det seier 32-20. I januar vant Gjerpen 32-23 over Larvik.

– Vi har fremstått veldig bra denne sesongen, litt som vi hadde sett for oss. Vi snakket mye om at vi kom til å være underdogs og at vi hadde lyst til å vise alle at vi er et bra håndballag. Vi er et lag med spillere hvor flere kan stå frem. Vi har ikke en stjernespiller, men flere som kan prestere fra kamp til kamp. Det er fint å spille på et slikt lag, smiler hun.

Hva er høydepunktene fra sesongen?

– Det er ganske mange høydepunkter. I starten av sesongen var det selvfølgelig den første seieren på hjemmebane mot Aker. Og så kan man ikke glemme kampen vi vant mot Sola på bortebane, det var surrealistisk å vinne mot et av de beste lagene i Norge. Vi hadde også en fin kamp mot Fredrikstad mot slutten av sesongen. Det er en kamp hvor jeg føler at mange bidro. Det synes jeg er veldig gøy. Det er de tre kampene som jeg husker best.


Tiril var på utgående kontrakt, men har valgt å forlenge med Gjerpen en sesong til.

– Gjerpen er en utrolig fin klubb å være i, både med tanke på det sosiale og muligheten for utvikling. Med denne utrolig fine sesongen som vi har hatt så var det umulig for meg å dra ifra det. Jeg har lyst til å se hvor det kan ta oss. Jeg føler veldig at jeg er på riktig sted, både med tanke på de jeg har rundt meg og den muligheten har for å ta nye steg, sier Tiril Jørstad Palm avslutningsvis.