Tina Abdulla:  – Det føles sykt deilig at vi har nådd målet vi satte oss – Norsk Topphåndball
Foto: Stian Bye Høgsveen

Tina Abdulla:  – Det føles sykt deilig at vi har nådd målet vi satte oss

Med en seiersmargin på elleve mål over to kamper mot Thüringer er Storhamar kvalifisert for å spille Final 4 i EHF European League 11.-12. mai. 

– Det var noe vi satte oss som mål før sesongen.  Det føltes kanskje som et hårete mål der og da, men nå er vi her og vi er veldig fornøyde med det, forteller Tina Abdulla (26). 

– Det føles sykt deilig.  Det er noe man har hatt i bakhodet gjennom hele sesongen.  Det er absolutt noe vi har drømt om og når det nå blir virkelighet er det ingenting som er bedre enn det.  Det er herlig å være Storhamarspiller for tiden, smiler hun. 

Foto: Stian Bye Høgsveen

Humøret var ikke like godt i sommer da ble klart at kun Vipers fikk Champions League-billett og Storhamar måtte spille i EHF European League. 

Hvor fort ristet dere av dere skuffelsen over at det ikke ble spill i Champions League?

– Det tok litt tid, erkjenner høyrekanten.  – Vi var skuffet for det var noe vi absolutt hadde lyst til å gjøre.  Vi var veldig langt nede, men så er det ingenting annet å gjøre enn å komme seg videre.  Man måtte bare riste det av seg og gjøre det beste ut av situasjonen. 


Var det en motivasjonsfaktor inn mot European League?

– Da vi ble nedgradert så ønsket vi å vise oss frem og vise at vi er gode nok til å hevde oss blant de beste lagene i Europa.  Vi fikk litt gratis motivasjon der egentlig, humrer hun.

Foto: Stian Bye Høgsveen

Storhamar ga bort poeng kun i en kamp i gruppespillet og vant også begge kvartfinalekampene.  Hamarklubben står med 7 seire og 1 tap i Europa. 

– Jeg synes vi har fremstått veldig bra i Europa denne sesongen.  Vi taper borte mot Podrovka som den eneste kampen i gruppespillet.  Jeg synes vi leverer ypperlige prestasjoner i de andre kampene.  Jeg tror folk var litt stresset for å møte oss for vi har virkelig vært på, bemerker hun. 


Hva er styrkene i laget som gjør at dere kommer til å hevde dere bra også i Final 4?

– Vi har en sinnsyk fart i laget vårt og et godt samspill i angrep, vi er trygge på hverandre og leser hverandres bevegelser godt.  Vi har mye fart i beina, det har vært en styrke.  Og så skal det sies at vi har gode målvakter, noe som ikke er dumt. 


I kvartfinalekampene mot Thüringer ble det seier 39-35 på bortebane og seier 33-26 hjemme i Boligpartner Arena sist lørdag.

– For meg var det spesielt å være tilbake i Tyskland og spille mot Thüringer.  Jeg merket det da vi trakk de i kvartfinalen og jeg skulle møte de igjen, at jeg gledet meg og at det ville bli spennende.  Jeg synes vi gjør to egentlig så å si feilfrie kamper hvor vi kjører planen vår og gjør alt riktig for å ta oss videre til Final 4.

Foto: Stian Bye Høgsveen

Totalt i europacupen har Tina Abdulla scoret 31 mål i gruppespillet og i kvartfinalene.  Mot Thüringer scoret hun henholdsvis 7 og 6 mål. 

– Det var to gode kamper fra meg, sier hun fornøyd.  – Det løsnet litt og jeg fikk mange fine baller og da var det egentlig ikke noe annet å gjøre enn å sette de i mål.


Final 4 spilles i østerrikske Graz 11. og 12. mai. Med semifinaler lørdag, og finale- og bronsefinale søndag.  De øvrige lagene i Final 4 er rumenske CS Gloria 2018 BN, franske Neptunes Nantes og rumenske H.C. Dunarea Braila.

– Jeg håper at vi kan bygge videre på det vi har gjort i gruppespillet og kvartfinalekampene.  Vi ønsker å fremstå på mange måter som vi har gjort frem til nå, men at vi er enda mer spisset og har mer kvalitet i alt vi gjør.

– Vi har mange i laget som har vært i gamet lenge nå og vet hva som må til for å vinne kamper.  Jeg håper ikke at vi overtenker mer enn at det er to kamper og gjør det vi skal for å vinne de kampene. 

Foto: Kenneth McDowell – @handballfoto

Tina byttet fra Tertnes til Dortmund i 2020 og opplevde å bli tysk seriemester.  Hun kom tilbake til Norge i 2022 og spiller sin andre sesong på Hamar.  Nå har hun forlenget med ytterligere en sesong. 

– Det er som jeg har sagt i tidligere intervju at jeg trives veldig godt på Hamar, smiler hun.  – Jeg har blitt så godt tatt imot av alle sammen, både klubb og de rundt meg.  Det har vært en god match for meg og jeg trives så godt at jeg fant ut at det var den beste utviklingsarenaen min akkurat nå, sier Tina Abdulla avslutningsvis.