Timålstap mot Team Esbjerg – Norsk Topphåndball

Timålstap mot Team Esbjerg

Det danske stjernelaget ble for sterke for Storhamar. Kampen endte til slutt 35-25.

Denne søndagen var det duket for tredje runde i gruppespillet i Champions League. Storhamar hadde i forkant ett tap og én seier, henholdsvis mot Metz og Zagreb. I dag var det danske Team Esbjerg som stod på andre siden av banehalvdelen, med en haug av norske stjernespillere.

Storhamar skulle få en tøff start på kampen. Esbjerg var nådeløse fra start, og gikk fort opp i ledelsen. Etter fire minutter lå Storhamar under 3-0, og trener Kenneth Gabrielsen så seg nødt til å ta timeout. De gulkleddes første mål kom etter drøye fem minutter spilt, signert av Maja Jakobsen. Men Storhamar slet mot det danske laget, og rotet også ofte bort ballen. Det førte til flere kontringer og gode ankomster for hjemmelaget, og etter ti minutter stod stillingen 9-3.

I etablert angrep gjorde Esbjerg det vanskelig for Storhamar å komme til gode sjanser, og målvakten Rikke Poulsen stod meget godt bak i mål. Men like før 15 minutter spilt fikk Storhamar to mål og en god redning, og stillingen stod dermed 10-5. De neste minuttene var jevnere, og bortelaget var mer aggressive i forsvar og fikk dermed også et par gode redninger.

Tross bedre spill blant Storhamar-jentene, ble Esbjerg et nummer eller to for store de siste minuttene. De dro i fra i slutten av omgangen, og da det stod fire minutter igjen av omgangen, ledet Esbjerg med ti mål. Til pause stod stillingen 21-10.

Esbjerg fortsatte der de slapp i førsteomgang, og scorte omgangens første mål på kontring. Drøye fire minutter ut i omgangen får Storhamar tildelt straffe. Maja Jakobsen satte den, og scoret dermed deres første mål i omgangen. Da stod stillingen 25-11.

Storhamar slet lenge med det samme de slet med i førsteomgang, og rotet bort litt for mange baller. Det førte til at Esbjerg fikk mange kontringer, og økte stadig den store ledelsen. Etter hvert som omgangen utartet seg, klarte likevel Storhamar å spille seg til gode sjanser i etablert angrep. Det ble også noen mål, men klarte ikke å spise opp den store ledelsen. Etter 17 minutter spilt stod stillingen 31-18.

Målvakt Sofie Ege Grønlund gjorde et godt innhopp og fikk flere fine redninger i løpet av omgangen. Storhamar spilte også godt fremover i banen mot slutten av omgangen, men det holdt ikke for de gulkledde. Tross en god andreomgang, endte kampen 35-25 til Esbjerg.

Neste kamp for Storhamar i Champions League spilles 08. oktober. Da møter de tyrkiske Kastamonu Belediyesi GSK på hjemmebane.