THW Kiel slo serielederen – Sagosen scoret ni – Norsk Topphåndball

THW Kiel slo serielederen – Sagosen scoret ni

Lørdag kveld var det duket for «Norsk» toppduell i den Tyske Bundesligaen for menn. Serieleder SC Magdeburg med Christian O`Sullivan og Magnus Gullerud fikk besøk av serietoer THW Kiel i GETEC Arena.

Det var en fullsatt arena som var vitne til en fartsfylt og knallhard håndballkamp. Lagene hang fast på hverandre som klegger gjennom hele førsteomgang.

Der SC Magdeburg slet mot store tunge THW-Kiel spillere bakover, slet Sagosen & co mot de svært fotrappe islandske spillerne til Magdeburg. Omar Ingi Magnusson skapte enorme problemer for Kiel, og gikk leverte varene i første omgang.

På motsatt halvdel var det en nordmann som virkelig stod frem. Sander Sagosen har hatt en vekslende sesong preget av skader, men i kveld viste trønderen hvorfor mange anser han som verdens beste håndballspiller.

På tampen av første omgang banket Sagosen inn tre scoringer på rappen, og THW Kiel kunne gå til pause med 15-17 ledelse.

Landin og Kiel-forsvaret stengte buret

Hjemmelaget brukte fem minutter på å hente igjen Kiel sin ledelse, da Daniel Pettersson satte inn 19-19. Sagosen fortsatt med storspillet fra førsteomgangen og gjorde 21-23 i det 43` spilleminutt.

Deretter kom en målløs periode, hvor blant annet Magnus Gullerud pådro seg en to-minutters utvisning.

Der THW Kiel slet med det fintesterke angrepet til Magdeburg i første omgang, løste de det betydelig bedre etter pausen. Omar Ingi Magnusson prøvde febrilsk å tette luken til THW Kiel, men det var til ingen nytte.

Sander Sagosen og Harald Reinkind kunne juble for en knallsterk femmålsseier mot serielederne fra Magdeburg. Sagosen endte tilslutt opp med 9 scoringer. Harald Reinkind scoret 3.

Det gjør at tittelkampen fortsatt lever i Tyskland, selv om det skal et lite mirakel til for at det ikke ender opp hos SC Magdeburg.

Til tross for tap, leder SC Magdeburg Bundesligaen med 4 poeng foran THW Kiel.

Drømmesesong for Gullerud og O`Sullivan

Det har vært en drømmesesong for SC Magdeburg. Den tyske klubben har levert en historisk god sesong, og står med 22 seiere og kun to tap på 24 runder i Bundesligaen. Christian O`Sullivan og Kolstad-klare Magnus Gullerud har vært sentrale skikkelser i et lag som har levert over all forventning.

Den Islandske høyrebacken Omar Ingi Magnusson har vært en åpenbaring. Landlagsspilleren står foreløpig med 159 scoringer i LIQUI MOLY Bundesliga.

THW Kiel befinner seg foreløpig på en andreplass. «Sebraene» fra havnebyen har to kamp mer spilt enn serie treer Fuchse Berlin, som ligger tre poeng bak poenget bak.