Thorirs «fremtidsspiller» før EM braker løs: – Det er helt uvirkelig

Ane Cecilie Høgseth (21) er meget spent før EM begynner fredag. Storhamars strekspiller er på plass i Ljubljana og gleder seg til sitt første mesterskap med A-landslaget.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson omtalte Ane Cecilie Høgseth som en «fremtidsspiller» da han kommenterte uttaket av EM-troppen i midten av oktober.

– Hun er veldig god i duellspillet. I angrep tror jeg ikke hun merker hun har en spiller bak seg, for den har hun rista av seg før hun får ballen, kommenterte landslagets assistenttrener Tonje Larsen.

Ane og den norske troppen ankom Ljubljana tidligere denne uken. Det er her Norge skal spille alle gruppekampene. Norge er i pulje med Ungarn, Kroatia og Sveits – og åpner mot Kroatia fredag kveld.

– Mine forventninger foran EM er å bidra så godt jeg kan utenfor og kanskje på banen, jeg tror det blir en veldig lærerike uker for meg. Jeg ønsker å lære masse og ta til meg alle tilbakemeldinger – og ikke minst bidra så godt jeg kan om det blir litt spilletid, sier Ane, som må klype seg litt i armen over at hun er med i EM.

– Det har alltid vært drømmen min å få spille mesterskap med det Norske A-landslaget og det er helt uvirkelig å få bli med, sier 21-åringen, som skal bo på rom med en annen EM-debutant, Molde-spiller Thale Rushfeldt Deila.

ROMVENNINNER: Thale Rushfeldt Deila og Ane Cecilie Høgseth.

Hva kan du tilføre laget?

– Jeg tror landslagstreneren har sett at jeg har utviklet meg de siste årene og den siste sesongen i Storhamar. Jeg føler jeg har blitt en bedre forsvarspiller og ønsker å fortsette å utvikle meg her, samtidig som jeg er veldig glad i dueller med en i rygg fremover, sier Ane.

Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg veldig til kampene begynner og å få oppleve mitt første mesterskap sammen med en så herlig gjeng.

Hva tenker du om Norges gruppe?

– Jeg tror det blir veldig spennende, vi møter Kroatia i første kamp som er et bra lag! Vi skal kjempe på, sier Ane, som tidligere i høst skrev ny kontrakt med Storhamar til våren 2025.

Norges åpningskamp vises direkte på TV3 fredag kl. 20.30

EM-KLAR: Ane Cecilie Høgseth. Foto: Hans Lie

EM-troppen:
Målvakter: Silje Solberg Østhassel, Katrine Lunde, Marie Skurtveit Davidsen.
Bakspillere: Stine Bredal Oftedal (kaptein), Henny Ella Reistad, Emilie Hegh Arntzen, Kristine Breistøl, Thale Rushfeldt Deila, Ragnhild Valle Dahl, Nora Mørk, Stine Skogrand, Kristina Sirum Novak.
Linjespillere: Vilde Mortensen Ingstad, Maren Nyland Aardahl, Ane Cecilie Høgseth.
Kantspillere: Malin Larsen Aune, Emilie Margrethe Hovden, Sunniva Amalie Næs Andersen, Anniken Wollik.