Thale:  – For meg handlet det mest om å få muligheten til å spille mot andre lag – Norsk Topphåndball
Foto: Lau Nielsen

Thale:  – For meg handlet det mest om å få muligheten til å spille mot andre lag

Etter syv sesonger på høyeste nivå i Norge ønsket Thale Rushfeldt Deila nye utfordringer og forlot Molde til fordel for Odense i sommer.  Her er hun klubbvenninne med Ragnhild Valle Dahl, Tonje Løseth, Maren Aardahl og Malin Aune.  I tillegg har hun norsk trener i Ole Gustav Gjekstad.

Thale debuterte i Grundigligaen som Glassverketspiller i 2016/17-sesongen.  Hun signerte for Fredrikstad i 2018 og spilte tre sesonger for Østfoldklubben før hun reiste videre til Molde i 2021.


– Jeg vil si at den danske ligaen har flere lag som holder et høyere nivå, men for meg handlet det mest om å få muligheten til å spille mot andre lag, forklarer Thale Rushfeldt Deila (23).  – Jeg spilte mange år i Norge hvor jeg møtte de samme lagene.  Nå får jeg prøve meg i en ny liga og møte andre spillere, det synes det er gøy, sier hun fornøyd og legger til:  – Jeg trives godt her i Danmark. 

Foto: Lau Nielsen


Odense markerte seg godt i fjor og vant Kvindeligaen, som anses som grunnspillet og ikke gir en tittel, kun en fordel når lagene går inn i sluttspillet.  Videre ble det 2. plass i cupen (pokalen), 2. plass i sluttspillet og de nådde kvartfinalen i Champions League. 


– Det er veldig profesjonelt her og vi har mange gode spillere som kan bidra. Med så tett kampprogram er det fint å ha så mange å rullere på.  Odense har store ambisjoner, noe jeg også selv har, jeg synes det er gøy å være med å prøve å nå alle ambisjonene våre.

Hvordan er Ole Gustav som trener?

– Jeg liker han veldig godt.  Han er tydelig og vet hva som skal til for å vinne.  Jeg er veldig fornøyd med han som trener. 


På ti kamper i Kvindeligaen har Thale 24 spillemål.  Så langt i seriespillet har hun opplevd mindre spilletid enn hva hun er vant med fra tiden i Fredrikstad og Molde.

– Jeg synes jeg har fått bidra med det jeg kan.  Vi deler mye på spilletid, men det er fint så vi holder alle i gang og siden vi har mange kamper, er det fint at belastningen blir delt på alle.  Men jeg synes det er veldig gøy å være på banen og ønsker selvfølgelig hele tiden å spille, smiler hun.

– Jeg er vant til å stå mye på banen, men når vi har så mange spillere i stallen, betyr det at vi kan trene hardere også.  Vi spiller mye kamp på trening noe jeg synes er fint. 


I Kvindeligaen ligger Odense på tredjeplass etter ti kamper, to poeng bak Ikast og fire poeng bak Esbjerg.  Odense har tapt mot begge lagene foran seg på tabellen.

– Vi har tapt to kamper, men jeg føler at vi utvikler oss og blir mer og mer samspilte. Vi hadde en del nye spillere foran denne sesongen og jeg håper at det bare blir bedre og bedre.  Og at vi skal kjempe godt mot de beste og fortsette å vinne kamper.


Thale spiller for første gang i Champions League denne sesongen.  I gruppespillet har Odense 4 seire og 2 tap og ligger med det på tredjeplass i gruppa.  Thale har bidratt med 20 scoringer så langt.

Hvor gøy er det å spille i Champions League?

– Jeg synes det er veldig gøy, sier hun opprømt.  – Det har alltid vært en drøm å spille i Champions League, så jeg er veldig glad for at jeg får spille der.  Vi har begynt gruppespillet ganske bra og så har vi lyst til å ta steget videre og kunne slå de aller beste også. 

Foto: Lau Nielsen


Odense er kvalifisert for semifinale i Santander Cup, som er en turnering som er gjev å vinne i Danmark.  De møter Esbjerg i semifinale 29. desember. 

Det betyr at juleferien blir avkortet for Thale som også er tatt ut til VM for Norge som spilles i november og desember.  Det betyr lite fri fra håndballen denne høsten.

– Vi pleier alltid å si at vi har mye fritid selv om vi har lite fri, kommenterer Thale.  – Vi har mye tid som vi kan bruke for treningene tar ikke hele dagen.  Samtidig kan vi aldri dra og finne på noe over lengre tid.  Men jeg synes det er helt greit, det er den livsstilen vi har.  Innimellom får vi litt fri og da tar vi den.  Så får vi heller få besøk fra familie og venner når vi ikke har så mye fri. 


Fremover?

– Vi har alltid som mål å vinne alle kamper og vi ønsker å utvikle oss hele tiden.  Vi ønsker å spille bedre og bedre.  Vi har mange spillere som kan bidra og kommer til å gå all in i alle kamper, sier Thale Rushfeldt Deila avslutningsvis.