Tett på nysigneringen Tina Abdulla: – Har et veldig bra prosjekt på gang

Tina Abdulla (24) gjør som Erling Braut Haaland – og forlater Borussia Dortmund. – Storhamar er det riktige for meg nå, sier Abdulla, som var ettertraktet på overgangsmarkedet.

Kantspilleren var ønsket av flere klubber, og Tina Abdulla valgte å skrive en toårskontrakt med Storhamar.

Her kan du se intervjuet med Tina i Storhamars rykende ferske håndballavis

– Først og fremst virker det som Storhamar har et sykt kult prosjekt. Jeg synes Storhamar har utviklet seg veldig bra. De kommer hele tiden tettere på Vipers. Det virker spennende å være med på dette, tillegg til spillerne og trenerne virker det som supporterne også er helt med i Hama, noe jeg synes er kult. Så håper jeg det blir bra stemning i hallen kommende sesong. Dessuten virker Kenneth (Gabrielsen) å være en veldig flink trener. Samtalene jeg hadde med ham før jeg signerte gjorde at dette føles helt riktig for meg. Jeg er veldig klar og motivert for å spille for Storhamar, sier Tina Abdulla.

SNART PÅ HAMAR: Tina Abdulla flytter til Hamar om noen uker. Her er hun avbildet i Dortmund.

Fotball,dansing og svømming

24-åringen har tidligere spilt for Tertnes i eliteserien. Men det var litt tilfeldig at hun ble håndballspiller, for Tina holdt på med en rekke idretter under oppveksten i Kvinnherrad.

– Jeg var en aktiv jente da jeg vokste opp. Det gikk i fotball, dansing, svømming og andre aktiviteter. Men etter hvert ble jeg introdusert for håndballen. Jeg syntes det var veldig gøy, og folk mente jeg hadde litt talent. Jeg begynte ikke å spille før jeg var 12 år gammel, så det var ganske seint. Det var egentlig helt tilfeldig. Fotballen hadde pause på vinteren, og noen på laget skulle på håndballtrening og dro meg med. Jeg likte det veldig godt og fortsatte med det, forteller Tina Abdulla.

Husker kampen mot Storhamar

Da hun skulle begynne på videregående, søkte hun seg til Bergen og Tertnes toppidrett. Da ble det selvsagt også klubbskifte, og Abdulla ble en del av junioravdelingen til Tertnes.

– Jeg var i Tertnes i to år, og så byttet jeg til TIF Viking i Bergen. Der spilte jeg i noen sesonger. Jeg husker vi møtte Storhamar da de var i 1. divisjon. Jeg var skadet da, men jeg husker kampen. Vi spilte uavgjort mot dem hjemme, og det var gøy, minnes Tina.

GLAD I Å REISE: Tina liker veldig godt å reise. Her er hun i Barcelona.

Så bar det tilbake til Tertnes igjen, og denne gangen på elitelaget til bergenserne. Etter fire år i eliteserien, ble Tina Abdulla hentet til Borussia Dortmund høsten 2020. Den utadvendte og snakkesalige Kvinnherrad-jenta mener hun har lært mye av oppholdet i den tyske storbyen. Hun sier hun har opplevd mye spennende, blant annet har hun vært til stede på flere Borussia Dortmund-kamper på mektige Signal Iduna Park og sett Erling Braut Haaland. Blant annet mot Bayern München og Robert Lewandowski.

– Selvsagt er det noe annet å være på Signal Iduna Park enn mange av de håndballhallene jeg har vært i, det er noe helt spesielt med stemmingen og atmosfæren der inne. Å høre rundt 81.300 mennesker sitte og heier frem laget sitt er vilt. Supporterne i Dortmund skal virkelig ha får det de serverer på stadion, også skal det jo sies at det er fett å få se enn nordmann gjøre det han har gjort i Borussia Dortmund, sier Tina.

Tok gull

– Det var en stor kulturforskjell å flytte til Tyskland og tilpasse seg noe helt nytt. Jeg synes det har vært innholdsrikt å bo i et annet land, og oppleve både Champions League og den tyske bundesligaen. Det var stor stas å få lov å være med på å vinne den tyske ligaen, og ta med seg en gullmedalje hjem til Norge. I tillegg til å prestere godt i Champions League og slå flere gode lag, så det er absolutt gode minner jeg tar med meg videre, sier Abdulla.

LÆRERIKT: – Det har vært innholdsrikt å bo i et annet land, sier Tina etter to år i Tyskland.

Fra Dortmund har det vært kort vei til mange spennende europeiske byer. Den nysignerte Storhamar-spilleren har vært mye på farten og opplevd mye.

Her kan du lese Storhamars rykende ferske håndballavis, blant annet med intervjuer av alle våre nye spillere.

– Akkurat det kommer jeg til å savne. Jeg er glad i å reise og har kjørt mye rundt med bil. Blant annet har jeg vært i Køln og Hamburg, og jeg har kjørt ned til Dijon i Frankrike flere ganger for å besøke en venninne, sier hun.

Skal dele leilighet med Anniken

Som håndballspiller har hun også lært mye, og føler hun kommer tilbake til Norge som en bedre håndballspiller.

– Jeg føler jeg har utviklet meg på den mentale biten, man må være tøff i hodet og tåle å høre ting her nede så det tar jeg med meg videre. Jeg har også fått utviklet skuddrepertoaret mitt, og føler jeg har flere varianter å spille på nå, sier Tina.

SPENNENDE: Tina Abdulla er en høyrekant som har mange spennende skuddvarianter.

Hun kjenner noen av Storhamar-spillerne fra yngre landslag.

– Jeg har spilt sammen med Eli Marie, Anniken og Guro, Så jeg kjenner absolutt noen fra før. Jeg kjenner Anniken godt siden jeg spilte med den ene søsteren hennes, Mona, på yngre landslag, sier Tina, som flytter til Hamar rundt 1. juli.

– Jeg skal bo rett ved hallen og overtar leiligheten 1. juli, så jeg kommer til Hamar da for å fikse ting og tang. Jeg skal dele leilighet med Anniken. Det blir fint å bo med noen, for nå har jeg bodd alene i Dortmund i to år, sier Tina.

BLIR ROOMIE: Tina Abdulla skal dele leilighet med Anniken Obaidli.