Tertnes – Norsk Topphåndball
Tertnes Håndball

Tertnes

Tertnes Håndball Elite har vært i toppen av norsk håndball siden opprykket i 1992, og er, etter Byåsen, den klubben som har vært lengst sammenhengende i eliteserien. Etter 28 år i Haukelandshallen flyttet vi inn i Åsane Arena høsten 2020, men etter at de to første sesongene var preget av pandemien, gleder vi oss til å endelig ta fatt på en «normalsesong» i den flotte hjemmearenaen vår.

Fjorårets sesong ble den sportslig tøffeste Tertnes har opplevd siden eliteseriedebuten. Det ble en nervepirrende avslutning, men det endte heldigvis med fornyet kontrakt. Dessuten hadde vi positive opplevelser med juniorlaget, da en stor andel av spillerne som er med denne sesongen, var med å ta NM-gull i mai. I tillegg sørget flere av 2002-jentene våre, sammen med hovedtrener Tore Johannessen, for gull til Norge i junior-VM.

Så nå ser vi fremover, og med mange sultne unge, samt et par rutinerte, spillere på laget, kan dette være suksessoppskriften for å ta steget tilbake mot øvre del av tabellen.

FORVENTNINGER

Noen av de yngste spillerne våre får mer ansvar enn tidligere. Dette er en pågående prosess, som vi allerede begynner å se effekten av. 

Tilbake fra lange skadeavbrekk vil Linn Gossé og Birgitte Karlsen Hagen bidra med rutine og mer stabile prestasjoner.

Vi har bak oss en svak sesong med mye skader og varierende prestasjoner, og har klare ambisjoner om en plassering et stykke opp på tabellen nå. Endelig målsetting settes inn mot seriestart.

Trener Tore Johannessen

PLASSERING SISTE FEM SESONGER

SESONGENS MÅLSETTING

  • Sluttspillplass

NYE SPILLERE
Henriette Eggen – Fyllingen
Avril Mikkelsen Frei – Åsane
Synna Lien – EH Aalborg (DEN)
Sanne Løkka Hagen – Flint
Rikke Midtfjeld – Aker TH.

SPILLERE I AVGANG
Madeleine Hilby -Thüringer (GER)
Eli Smørgrav Skogstrand – Larvik,
Rikke Øyerhamn – Molde
Martine Knutsen lagt opp
Thea Skarstein-Storeng – lagt opp
Marie Liljegren – lagt opp
Karoline Fantoft – lagt opp
Josefine Intelhus – lagt opp.

Terminliste sesongen 22/23 (tertneshandball.no)

Klikk her for å komme til de andre klubbene