Tertnes seier mot Molde – Norsk Topphåndball

Tertnes seier mot Molde

På tross av sen kampstart, var det ingenting som tydet på kveldstrøtte spillere da Tertnesjentene møtte «Håndballjentan» fra Molde i Haukelandshallen onsdag, og det ble en fartsfylt og underholdende kamp.

Det var gjestene som kom best i gang, og kun en god Eli Skogstrand i mål hindret at Molde dro i fra. Etter 10 minutter var stillingen 3-5, men Tertnes svarte og etter nye 10 minutter var kampen snudd, og Tertnes ledet 10-7. Men Tertnes klarte ikke å holde på ledelsen som var opparbeidet, og ved pause var stillingen 12-12.

På dette tidspunktet hadde Linn Gossé scoret på 4 av 4 skudd, men hun hadde ikke tenkt å gi seg med det. Linn fortsatte på samme måte i 2. omgang, og stoppet ikke før hun hadde 9 scoringer på like mange forsøk. Og det skulle bli mange scoringer for Tertnes i denne omgangen. Lagene fulgte hverandre tett og det ble scoret jevnt og trutt i begge ender av banen.

Med 15 minutter igjen av kampen var stillingen 23-23, men så dro Tertnes i fra. Det ble tettet bedre igjen bakover, og spillerne sto godt sammen i forsvar. Tertnesjentene presset Molde til å gjøre angrepsfeil, noe som blant annet førte til kontringer og nye Tertnes-scoringer. Og mens Molde scoret 11 mål i første halvdel av 2. omgang, ble det kun 3 scoringer på bortelaget i de siste 15 minuttene.

Fra 3-målsledelse ca. 10 minutter før slutt, økte Tertnes og det endte til slutt med 32-26 seier. Linn Gossé ble toppscorer med sine 9 mål, med Madeleine Hilby like bak med 7 scoringer. Banens beste spiller ble Katarina Viktoria Bjørnskau Berens.

Tertnes står nå med 6 poeng på 4 kamper, noe vi må være godt fornøyde med. Det eneste tapet så langt kom i bortekamp mot sesongens storfavoritt, Vipers, og i neste serierunde blir det nok en bortekamp, da mot Byåsen.

Men i mellomtiden blir det NM og 4. rundekamp mot 1. divisjonslaget Rælingen. Denne kampen spilles i Haukelandshallen onsdag 2. oktober kl. 17:30.

Tertnes – Molde 32-27 (12-12)

REMA 1000-ligaen håndball, kvinner. Haukelandshallen.

Dommere: Tom Larsen og Jo Are Johannessen

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Eli Smørgrav Skogstrand – Birgitte Karlsen Hagen, Thea Stankiewicz 4, Henrikke Kjølholdt, Benedicte Nesdal, Linn Gossé 9, Madeleine Hilby 7, Karoline Fantoft, Tina Abdulla 1, Eva Erdal Moen 2, Hermine Auberg 3, Katarina Viktoria Berens 5, Rikke Øyerhamn, Kaja Horst Haugseng 1.

Toppscorer Molde: Mari Molid og Hege Løken, 6 mål hver.

Utvisninger: Tertnes 3×2 min. Molde 1×2 min.