Teodora Tomac – verdifull bærebjelke i Byåsen – Norsk Topphåndball
Foto: Lars Rune Skaug / Fotolars

Teodora Tomac – verdifull bærebjelke i Byåsen

Etter en periode med nyheter om at spillere blir skadet eller spillere slutter i klubben, kom en veldig gledelig opptur for Byåsen på onsdag da Rælingen ble slått med 12 mål i NM-kamp. 

Og hærfører i den kampen var Teodora Tomac.

I fjor tok Byåsen bronse i REMA 1000-ligaen.  Det var en fantastisk prestasjon med tanke på at laget som vanlig mistet mange spillere foran sesongen og da den nye gruppa fikk spillet på gli, ble først Ida Alstad korsbåndskadet og på grunn av dårlig økonomi måtte Byåsen la flere spillere gå i desember.

Men likevel kunne Trondheimsklubben juble for tredjeplassen.


Foran denne sesongen har frafallet av spillere fortsatt og fra laget i fjor er 6 av spillerne borte.  Astrid Mjøen Holstad gikk til Rælingen rett før seriestart og da stod laget plutselig helt uten høyrekanter.  Så røk målgarantisten Anna Bjørke Kallestad korsbåndet.  Og i kampen mot Sola kom den triste beskjeden at lagets viktigste spiller, Julie Bøe Jacobsen også hadde røket korsbåndet.


I en situasjon som dette er det viktig for et lag å ha en spiller som har vært med på mye og som kan skape trygghet i gruppa.  31-årige Teodora Tomac blir en svært viktig bidragsyter for Byåsen med sin rutine.  Og det ble full klaff på første forsøk da Rælingen ble slått på onsdag.


Teodora scoret 8 ganger og ble kåret til BB.

Foto: Lars Rune Skaug / Fotolars


– Det var utrolig gøy, det var mye nerver før den kampen med tanke på at vi har mistet så mange spillere. Det var flere som tok ansvar og det smittet over på hele laget, uansett hvem som kom inn – og det var artig å se.  Teodora smiler når hun tenker tilbake på onsdagens opplevelse. 

– Det er selvfølgelig tungt å se at vi mister nøkkelspillerne våre som har bidratt mye i laget.  Vi må få inn nye spillere hele tiden som må ta mer ansvar og vi vet av erfaring at det tar tid.  Det handler om å bygge opp selvtillit gjennom å spille kamper, få kjent på hvordan det er å spille i REMA 1000-ligaen. 


God matchplan

– Vi hadde tydelige roller i forsvar på hvilke av spillerne på Rælingen vi skulle ta.  Det var en god dialog der hvor vi lyktes med det taktiske.  Vi pratet en god del om det på forhånd og vi gikk utpå der og hadde en gameplan som fungerte, og ikke noe er bedre enn det!

– I angrep hadde vi pratet om hva hver enkelt ønsket å bli satt opp på av sjanser og på onsdag fungerte det for alle, nærmest uansett hva vi gjorde.  Det var veldig kjekt å se. 


Fantastisk følelse

– Det er en fantastisk følelse, en blir så glad når en ser at hele laget lykkes, sier hun.  – At det du gjør på trening får du faktisk igjen for i kamp, det er på trening vi legger alt mot kamp, og mot Rælingen klaffet det.   Jeg håper at det gir selvtillit og at alle ser hva som skal til og at vi jobber videre for å bli enda bedre. 

– Neste kamp er mot Fana og jeg håper at alle tar like mye ansvar og at vi får en god kamp ut av det. 

Foto: Lars Rune Skaug / Fotolars


Hvordan holder du «motet oppe» med at du stadig opplever at gode lagvenninner blir skadet?

– Jeg synes håndball er artig og at det kommer noen skader, er dessverre en risiko som hører med sporten. Samtidig så synes jeg vi har vært uheldig med de alvorlige skadene vi har hatt på våre spillere.

– For hver skade må vi nullstille oss og skape en stil som passer laget. Og så vet vi at spillerne vil komme tilbake og bidra med enda mer dynamikk i spillet som blir positivt for oss.


Hvilken rolle tar du i årets Byåsen-mannskap?

– Jeg har vært med på mange skader tidligere i gruppa og tenker at jeg må ta en rolle hvor jeg tar ansvar, men det hjelper ikke om ikke de andre rundt meg også gjør det.  Det å være tydelig og bestemt på hva vi skal gjøre, men det viktigste er å skape trygghet i gruppa.  Har vi ikke den, så kommer vi ikke langt, sier Teodora.

– Det handler om å skru på seg selvtillit og da må vi gjøre i kamp det vi ble enige på trening og det vi har forberedt oss til å gjøre, så må vi heller rette opp hvis det ikke går.  Men vi har ikke så god tid. 


ANNONSE
Ny episode av TettPå Håndball tirsdag kl. 20.30 – handballtv.com eller Facebook