Tapte med ti – Bergerud stoppet DHK – Norsk Topphåndball

Tapte med ti – Bergerud stoppet DHK

-Torbjørn Bergerud bestemmer hvem som vinner denne kvartfinalen, sa TV2-kommentatoren før kampstart i Kolstad Arena


Kampen var kvartfinalen i NM mellom serieleder Kolstad og serietoer Drammen HK. Og nevnte Sittrup Bergerud avgjorde i realiteten oppgjøret med elleve redninger på 14 skudd i løpet av de første 17 minuttene, og hjemmelaget ledet 10-3.


Allerede etter fem minutter og 40 sekunder måtte trener Kristian Kjelling ta time out. Da ledet Kolstad 7-1, og TV 2-kommentatoren viste at han hadde teft.


-Det ble en spesiell opplevelse, for vi kom jo til veldig mange, og gode skuddsjanser. Men Torbjørn viste igjen hvilken klassemålvakt han er, og etter hvert begynte jeg å tenke mer på Nærbø-kampen som venter onsdag. Det er viktig å få i gang nykomlingen Trym (Korperud Johnsen) og Hermann (Gabriel Vildalen) som har vært så lenge ute med sin skulderskade til det som venter utover, forteller trener Kristian Kjelling.

Kjelling er ingen fyr som vanligvis forklarer dårlige prestasjoner med utenforliggende ting, men søndag kveld var han virkelig lei seg på spillernes vegne. Forberedelsene til kamp var ikke en toppklubb verdig, mener Kjelling.


Og forklarer.
-Dagen startet klokken 06.00 for spillerne i Drammen, og via buss, fly og fem timer i en hotellobby i Trondheim, med minimalt med muligheter for å slappe av og spise ordentlig, ble det en fryktelig lang dag fram mot kampstart. Sett i et sånt lys opplevde jeg spillere som virkelig prøvde så godt de kunne å komme inn i det etter den fryktelige starten. Men vi bare stanget mot dem, og hadde ingen fart i inngangen til duellene, og vi gjorde det enkelt for dem.
– I en ideell situasjon, med en bedre økonomisk situasjon enn det klubben er i for øyeblikket, ville vi reist til Trondheim lørdag, overnattet, og hatt en rolig oppladning og inngang til kampen. Men sånn er ikke hverdagen for oss nå, forklarer Kjelling.

Han kunne ta med seg et bra etablert forsvarsspill hjem fra NM-kvartfinalen, det var ikke der problemene lå.
-Spillet framover på banen ødela alt, oppsummerer han.
Som skrevet, Kolstad ledet 7-1 etter 5.30 minutter etter at Bergerud hadde startet showet sitt mellom Kolstad-stengene fra første DHK-avslutning. Han fikk også god hjelp fra et veldig godt forsvar foran seg.
Etter hvert fikk DHK-spillerne summet seg. De fikk noen Andrè Bergsholm Kristensen i ryggen, tok med seg det gode forsvaret, og vant resten av omgangen 10-8.
Slik at det kun sto 15-11 til Kolstad.


Andre omgang startet ikke like katastrofal som den første, men DHK lot seg fortsatt lokke innover mot Kolstads midtforsvar, og det var få som våget å utfordre utover mot sidene. Bergerud fortsatte med en høy redningsprosent, og gikk vel av banen med over 50 prosent treff før han overlot jobben til Lars Eggen Rismark som avsluttet kampen med fem redninger på åtte skudd på de 13 minuttene han fikk. Til sammenlikning hadde Bergsholm Kristensen tre redninger på 15 skudd, mens Björkman- Myhr endte opp med tolv på 31 skudd. Uten at noen av dem skal lastes for at det ble ti måls tap til slutt.
– Jeg er fornøyd med både egen og lagets innsats, og går herfra i dag med en veldig god følelse. Å slå Drammen med ti mål i en kvartfinale i NM er et sterkt resultat, sa Torbjørn Sittrup Bergerud til TV 2 etter kampen.


En DHK-spiller som kan være bekjent med sin del av jobben, er Ole-Henry Dahl. Tre ganger gikk han fram til duell med Sittrup Bergerud fra syvmetermerket, og tre ganger kunne han løfte armen i været og triumfere.

Ole-Henry Dahl var feilfri fra syvmetermerket mot Torbjørn Sittrup Bergerud

Kolstad får følge av Elverum, Kristiansand og ØIF Arendal til semifinalene i slutten av februar. Elverum slo Nærbø 38-30 på bortebane, mens Kristiansand slo Fjellhammer 25-23. Også det på bortebane.I Runarhallen ble det veldig dramatisk. Sluttspillarrangør ØIF Arendal var i ferd med å bli tilskuere på sitt eget arrangement da Runar ledet inn i sluttminuttene. Men ØIF scoret kampens tre siste mål, og vant til slutt 26-24.

Kampfakta, kvartfinale NM:
Kolstad- Drammen HK 31-21 (15-11)

Kolstad Arena
Dommere: Eskil A. Bratseth og Leif A. Sundet.
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Andrè Bergsholm Kristensen – Kristian Rammel, Kristoffer Raastad-Hoel, Sindre Aho 3, August Olsen Storbugt 2, Gøran Sørheim 1, Viktor Petersen Norberg 2, Oskar Olafsson 3, Ola Hoftun Lillelien 2, Ole-Henry Dahl 4, Trym Korperud Johnsen 2, Hermann Gabriel Vildalen 2.
Toppscorer Kolstad: Adrian Aalberg 6.