Tapte for Frankrike – norsk kvartfinale mot Nederland – Norsk Topphåndball
Vilde Ingstad scoret fire mål for Norge. Foto: Beate Oma Dahle / NTB/NHF

Tapte for Frankrike – norsk kvartfinale mot Nederland

Håndballjentene tapte 23-24 for Frankrike, og skal spille kvartfinale mot Nederland tirsdag.

– Vi fikk en god start, men det jevnet seg ut og det ble en «typisk» kamp mot Frankrike. Vi klarte ikke å finne flyten og rytmen i angrepsspillet, sa Thorir Hergeirsson til TV3 etter kampen.

– Vi var ikke gode nok til å lage de bruddene vi ønsket forsvarsmessig. Jeg føler at vi var på 80 prosent i mye av det vi gjorde i store deler av kampen og glimter bare til innimellom. Vi nådde bare delvis opp i nivå på spillerne, fortsatte landslagssjefen.

I kampen der Camilla Herrem ble tredje spiller hos Håndballjentene som når 300+ kamper for Norge fikk hjemmelaget en perfekt åpning.

Silje Solberg-Østhassel reddet franske skudd, mens Stine Skogrand, Stine Oftedal og Henny Reistad sørget for tre kjappe scoringer. Norge fikk etter hvert problemer med å trenge gjennom det franske forsvaret, i en intens kamp som betydde mye for begge lag.

Det merket man også på stemningen på tribunen. Det sto om retten til å møte Tsjekkia i kvartfinalen.

Midt i omgangen fikk Solberg-Østhassel et skudd i ansiktet og Katrine Lunde kom inn i målet. Tre franske scoringer på rad ga fransk ledelse 8-7 og en stund var Frankrike noen mål foran.

Like før halvspilt 2. omgang scoret Norge tre mål i overtall og reduserte den franske tremålsledelsen til ett mål (19-18). Henny Reistad utliknet, før Solberg-Østhassel kom inn igjen og reddet en sjumeter. Samtidig hadde Lunde fått opp flere redninger.

Katrine Lunde kom inn og reddet mange skudd for Norge.Foto: Beate Oma Dahle / NTB /NHF

Scenen var satt for det siste kvarteret på stillingen 19-19. Uavgjort ville holde for Norge, og lagene fulgte hverandre tett.

Det var nok et 300-jubileum i søndagens kamp, denne gang for antall scoringer. Tre minutter før slutt satte Henny Ella Reistad sitt mål nummer 300 på landslaget og sørget for norsk ledelse 23-22.

Frankrike utliknet og tok ledelsen, og de norske jentene måtte legge en plan for utlikning i en siste timeout halvminuttet før slutt.

Sju mot seks ble løsningen, men Norges mulighet ble reddet. Dermed ble det fransk seier og norsk kvartfinale mot Nederland.

Kvartfinalen spilles tirsdag 12. desember. Kampen sendes på TV3/viaplay.no.