Tap mot Neptunes Nantes i Frankrike – Norsk Topphåndball

Tap mot Neptunes Nantes i Frankrike

Søndag kveld var det igjen duket for Europa League kamp da Sola gjestet Neptunes Nantes. En tilnærmet full hall la grunnlaget for en spennende kamp, der hvert mål og hver duell skulle telle. Premissene for kampen var klare, og det var å skaffe et best mulig utgangspunkt før hjemmekampen i Stavanger idrettshall.

Jentene gikk ut i et forrykende tempo, og viste gode takter ved å gå opp i 4-0 ledelse tidlig. Dette gjorde at Nantestrener Helle Thomsen tok en tidlig timeout. Dette så ut til å gi effekt, og Nantes rodde seg sakte, men sikkert inn i kampen. Lagene fulgte hverandre tett etter dette, men med Nantes som det førende laget både 1 og 2 mål foran. Etter en jevn første omgang, gikk vi inn i garderoben 1 mål bak på stillingen 16-15.

Andre omgang startet trått for vår del, og Nantes satte et godt tempo i kampen. De fikk løpe på oss, mens vi ikke fikk løpt tilbake. Dette gjorde at Nantes på det meste ledet med 8-mål. Steffen Stegavik så seg nødt til å ta timeout to ganger før 20 minutter var spilt, for å korrigere spillet. I siste timeout la vi om om til 7 mot 6, noe som så ut til å gi effekt, og vi kom til mange gode sjanser. Dessverre ble omgangen preget av en del tekniske feil og skuddbom. Nantes ledet med 5-mål da det var igjen 30 sekunder. Da la de en timeout, og la om til 7-6. Et godt sola forsvar gjorde at Malin Holta kunne sette ballen i det tomme buret, og fikse en 4-måls differanse før returoppgjøret i Stavanger Idrettshall neste søndag. Kampen endte 31-27.

Steffen Stegavik: «En prestasjon litt under par idag. Nå har vi 4 mål å ta igjen, men vi har trua på at det skal være mulig å ta igjen. Håper at vi klarer å fylle Stavanger storhall neste søndag, til å forhåpentligvis vise at alle gode ting er 3, og komme oss til Final 4 i Europa League»

Du henter ut din gratis-billett i Sola HK-appen eller HER. Maks 10 billetter pr bruker.