Tap i første kamp, men viktig læring for alle sammen – Norsk Topphåndball
Foto: Fana Håndball Elite

Tap i første kamp, men viktig læring for alle sammen

Det ble som ventet en tøff oppgave for Fana i den første kamp i European League. Det ungarske motstanderlaget var godt organisert og består av mange gode, unge spillere. Fana fikk en god start på kampen, og kom godt i gang bakover på banen. Høy intensitet og taklingsvilje førte til mange brudd og et godt initiativ i kampen. Fremover var det god struktur på angrepsspillet og Fana spilte seg til mange og gode muligheter. Dessverre ble det for mange skuddbom utover i omgangen, og sammen med færre redninger enn det vi er vant til gikk hjemmelaget opp i en 7 måls ledelse etter 22 spilte minutter. En sterk avslutning på 1.omgang førte Fana helt opp i ryggen på hjemmelaget til pause anført av en presis Aurora Hatle som hamret inn 5 mål i løpet av knappe 8 minutter. Pauseresultatet var 18-16 til hjemmelaget.

Andre omgang startet med noen gode redninger av Olivia Lykke Nygård i tillegg til godt angrepsspill av Fana. De første 10 minuttene tydet på at resten av kampen skulle bli en spennende opplevelse, men dessverre for Fana kom det en tøff periode der hjemmelaget rykket i fra med fire mål. Fana klarte aldri å tette denne luken så det ble et klart tap 35-29 til slutt.

Totalt sett ble det likevel en positiv opplevelse for Fana. I møte med et godt lag og et utrolig trykk fra hjemmepublikum gjennom samtlige 60 minutter, erfarte jentene at det absolutt er mulig å måle krefter mot sterke lag i Europa. Alle spillerne vet nå hvor listen ligger og hva som kreves i trening og kamp for å oppnå resultater i kampene som gjenstår. Takket være solid støtte fra sponsorer og Norsk topphåndball går Fana spennende tider i møte de neste ukene