Tap for Bækkelaget i kveld – Norsk Topphåndball

Tap for Bækkelaget i kveld

Det ble en forferdelig rotete 1.omgang i Nordstrand Arena. Nærbø kom omtrent rett fra flyet og det virket som de ikke helt hadde møtt opp da kampen startet. Det hadde derimot BSK, som med toppscorer Emil Midtbø Sundal og keeper Nikolai Wiig i spissen sørget for at det stod 7-1 etter seks minutter. Slike tall resulterer normalt i en timeout, så også i dag. Heine Jensen etterlyste samspill og kollektivt ansvar – mer trøkk i forsvar og bevegelse med bredde i angrep.

De første minuttene etter timeouten så det ikke ut som benkens beskjed nådde helt inn til Nærbøguttene – det buttet fortsatt imot i angrep med en BSK keeper om gjorde sin åttende redning på ni minutter. BSK gikk opp til 9-2 før Nærbø sakte, men sikkert begynte å jobbe seg innpå hjemmelaget.

Nikolai Wiig spilte en stor i kamp med 22 redninger i dagens kamp. Arkvifotot november 2019

Godt hjulpet av tekniske feil fra BSK og redninger fra Vegard kunne både Sindre og Tord rushe inn lette mål – dermed så tallene på tavla litt snillere ut. Det sier sitt når Nærbø scoret 6 mål de 20 første minuttene…..men gikk til pause med uavgjort 14-14.

Nærbø startet best i andre omgang og Sindre kontret inn Nærbøs første ledelse i omgangens andre angrep. Bækkelaget slapp ikke taket og lagene fulgte hverandre tett til det var spilt fem minutter. Da satte Sindre sitt sjette mål for kvelden og Nærbø var to mål foran. Ledelsen vart derimot ikke lenge. Med god hjelp av en periode på fire minutter i overtall (utvisning og rødt kort rett etter hverandre til Nærbø) gikk det kun kort tid før det var BSK sin tur å være foran med to mål.

Heine Jensen la timeout-kortet etter halvspilt 2.omgang og gav sine instruksjoner til Nærbø-spillerne. Resultatet kom umiddelbart fra hver sin kant –Tord reduserte og Sindre utlignet. Det stod 24-24 med 12 minutter igjen å spille. Bortelaget tok tilbake initiativet i kampen og ledet med to mål med fem minutter igjen å spille. Dessverre pådro Tord seg en utvisning i sitt forsøket på å stoppe BSKs kontring og de benyttet overtallet til å kjapt å utligne.

Nærbøs forsvar hadde hendene fulle med Emil Midtbø Sundal i starten av dagens kamp. Arkivfoto november 2019

På stillingen 28-28 reddet dagens beste spiller Nikolai Wiig straffe fra Tord og BSK kunne igjen gå opp til en ett-målsledelse med 90 sekunder igjen av kampen. Nærbø tok på ny timeout og planla sin strategi for sitt siste angrep – den lyktes og Andreas utlignet til 29-29. BSK benyttet samme strategi og la sitt siste timeoutkort. Hjemmelagets siste angrep endte i en nydelig redning fra Vegard, men dommerne pekte på straffemerket og ballen ble satt kontant i mål fra Emil Midtbø Sundal til 30-29 seier til hjemmelaget

I dag var Nærbø veldig nærme å ta med seg to poeng hjem fra hovedstaden og Andreas, som ble kåret til Nærbøs beste i dag, klarte ikke helt skjule skuffelsen over å ha rotet bort en tomålsledelse etter kampslutt. Nikolai Wiig ble fortjent kåret til hjemmelagets beste etter sine smått utrolige 22 redninger i kveld.

Rassin måtte dessverre gi seg i løpet av dagens kamp. Forhåpentligvis vil landslagspausen nå gjøre han spilleklar til semifinalen mot ØIF Arendal. Arkivfoto 2018

Nå blir det landslagspause i REMA1000-ligaen og Nærbø kan forberede seg til den historiske semifinalen i NM mot ØIF Arendal i Nye Loen 12.november.