Sven Ola har vært frivillig for Sandnes siden laget var i 2. divisjon. – Det gir meg mye – Norsk Topphåndball
Foto: Sandnes Håndballklubb

Sven Ola har vært frivillig for Sandnes siden laget var i 2. divisjon. – Det gir meg mye

Sven Ola har vært frivillig i håndballen i nesten 15 år. Han har fått vært med Sandnes på hele to opprykk. Sven Ola er medisinsk ansvarlig og har nå trappet opp frivilligrollen før den kommende sesongen. 

Jeg er sikkert ikke den eneste som har tenkt på hva Norsk håndball ville vært uten alle de som jobber frivillig. Vafler i kiosken, sekretariatet, opprigg og nedrigg før og etter kamper, billettluka. Arbeidsoppgavene er «uendelige». 

Her kan du lese om noen av de som frivillig holder håndball-lagene i REMA 1000-ligaen i gang.

Dette er den første, i en rekke artikler om ryggraden i Norsk håndball.

I dag skal det handle om Sven Ola. Han er medisinsk ansvarlig i REMA 1000-liga laget Sandnes. Han har 5 barn som alle har spilt håndball for Sandnes. Av disse er det kun Sven Ola som fortsatt er i Vestlandsklubben. 

Veien inn i håndballen 

For Sven Ola var det barna som ble veien inn i håndballen. – Jeg begynte som medisinsk ansvarlig når guttene mine begynte å spille nasjonale serier, og det begynner vel å bli nesten 15 år siden nå, smiler han. 

Han fant da ut at hans kompetanse kunne være til nytte for et håndball-lag, noe vi alle kan si oss enig i. Sven Ola er nemlig utdannet kiropraktor. 

Han var også med Nærbø håndball da de var i eliteserien sesongen 2008/2009. 

Glede, opplevelser og trykk på drakta

Hvor mye tid tror du at du bruker på frivilligheten rundt håndballen?

– Det er mye. Kanskje ti timer i uken, nei mer. Det er nok 15-20 timer, hver uke, forteller han. 

Som alle andre frivillig får ikke Sven Ola noe penger for jobben han gjør. – Jeg syntes det er utrolig kjekt, hvis ikke hadde jeg ikke gjort det, forteller han. 

Han trekker frem tre måter han får betalt for arbeidet sitt på, nemlig glede, opplevelser og trykk på trakta. 

– De gir meg utrolig mye, og det er nettopp derfor jeg er med. Vi er en gjeng som har vært med en god stund, som har det veldig moro. 

Flere store opplevelser med Sandnes

Hva har vært det morsomste å oppleve?

Det blir ganske stille på andre siden av video-samtalen: – Hm, det er vanskelig å si. Jeg har opplevd mye morsomt, sier han. 

Så forteller han at han blir nødt til å trekke frem opprykket til 1. divisjon for Sandnes som det morsomste. – Det var utrolig morsomt. Vi hadde mange unge spillere og en av sønnene mine var også med, sier han. 

– Det var veldig spesielt, legger Sven Ola til.

Han forteller videre at dette var et stort steg. – Vi gikk nå fra å være en middelmådig 2. divisjonsklubb til å bli en 1. divisjonsklubb.

Øker frivilligrollen før den kommende sesongen

Tidligere har Sven Ola kun vært med på hjemmekampene til Sandnes, men i år skal han øke deltakelsen. 

– Jeg vil påstå at jeg er en vesentlig del av teamet og jeg har en kompetanse laget har behov for. Derfor skal jeg denne sesongen også være med på bortekamper, forteller han. 

Selv om han tror sesongen kommer til å bli svært krevende for det nyopprykka laget. 

–  Det blir nok tøft, men jeg har trua, avslutter han.