Storseier i årets 2. byderby! – Norsk Topphåndball

Storseier i årets 2. byderby!

Årets 2. byderby endte med storseier mot Fyllingen, men det var «gjestene» som åpnet kampen best i Sotra Arena!

Det var et gledelig gjensyn med Marcus Robson, Jon Kristoffer Kringeland, Sander Elgestad og Marius Haugstvedt i kveld under lokaloppgjøret mot Fyllingen. De spilte alle i Bergen Håndball i fjor, og var klar for å gå all inn mot gamle kjente i kveld. Kjekt var det også å se at nærmer 500 mennesker hadde funnet veien til tribunen midt i julegave-rushet.

Ballet ble åpnet med Iben Hvidsten som setter ballen over den overnevnte sisteskansen. Allikevel var det Fyllingen som kom best i gang. Det varte dog ikke lenge, selv om Robson sto godt i buret for Fyllingen, så fikk Bergen en luke ned til de gulkledde.

Kampbildet ble litt som forventet hvor Fyllingen kjemper godt for å holde følge, men Bergen fortsatte å være det dominerende laget. Etter 19 minutter spilt på stillingen 11-7 til Bergen, hadde Fyllingen trener og tidligere FyllingenBergen profil / Bergen Håndball «vikar bakspiller» (fra sist sesong) Andreas Ungesson sett nok. Han la timeoutkortet, men det hjalp ikke noe nevneverdig, for det var stadig Bergen som styrte oppgjøret. For øvrig fikk også Fyllingen treneren et gult kort like etter timeouten, på en situasjon han ikke var spesielt fornøyd med under et Bergen angrep.

I de siste minuttene av omgangen så holdt Fyllingen stadig følge, men Bergen dro mer og mer fra. Hovedtrener i Bergen Håndball, Vidar Gjesdal var dog ikke fornøyd. Han ville ha mer fart i ballen og bevegelse i angrepsspillet. Han fikk svar på tiltale og Bergen fikk bokstavelig talt noen raske scoringer.

Til pause sto det 19-11 og begge lag gikk nok i garderoben sånn passe fornøyd med 1. omgang.

Iben Hvidsten hadde en fantastisk dag på jobb med flere magiske scoringer. Foto: Kjell-Eirik Henanger

Bergen fortsatte med å kjøre over Fyllingen i 2. omgang og kommentator Trond Andal oppsummerer det greit da Bergen Håndball kom foran med 10 mål, «Det ser ut som seniorer mot juniorer dette her».

I denne perioden var Bergen gode, og tempoet hadde hevet seg. Leif Erik Brenne benyttet for øvrig anledningen til å vise seg frem, og satt kasse på kasse. Fra midtveis av 2. omgang var det mer eller mindre et Fyllingen lag som så ut til å ha gitt litt opp. Bergen får nemlig gjør akkurat slik som de ville ute på banen, og lå på det meste foran med 15 mål. Det var gledelig å se at samtlige fikk muligheten på parketten i kveld.

I de siste 10 minuttene falt tempoet igjen i kampen, og Bergen tillate Fyllingen å pynte på resultatet. Det ble en lengre målløs periode for Bergen, men mannen som åpnet det hele, Iben Hvidsten fikk til slutt ende på «måltørken» i sluttminuttene.

Men Bergen ror det allikevel greit i land, og vant 35-24 over Fyllingen. Det ble storseier i Sotra Arena foran et publikum på nærme 500 mennesker. BB for Bergen Håndball ble Jonas Fyllingen, som kom inn og gjorde det svært godt i buret. Nå tar guttene juleferie og vi er tilbake i «opprykksracet.» Nå ser vi fremover til en spennende vårsesong hvor totalt 3 lag kan rykke opp til Rema1000-ligaen!