Storseier for Nærbø i Europacupen – Norsk Topphåndball
Arkivfoto: Nærbø

Storseier for Nærbø i Europacupen

Nærbøgutta gikk til pause med en solid ledelse, og avsluttet likeså godt kampen med seier 39-25.

Nærbø møtte rumenske CSM Focsani på hjemmebane i dagens kamp. De norske gutta spiller om en kvartfinale i EHF European Cup, og skal dermed møte samme motstander i to kamper. Sammenlagtvinneren går videre til kvartfinale. Focsani er et betydeligere tøffere lag enn de andre motstanderne Nærbø har møtt i Europacupen til nå. I tillegg har Nærbø slitt med en del koronasmitte i laget den siste uka. Men til tross for en lite optimal oppladning, viste Nærbø-guttene hva de var gode for.

Rumenske Focsani fikk best start på kampen, og scoret det første målet etter et langt angrep. På den andre banehalvdelen går det ikke like feilfritt. Nærbø slet med å komme til avslutninger, og de kastet bort flere baller. Det første målet til hjemmelaget kom like før fem minutter spilt, men så kom det andre rett etterpå, begge signert kanten Theodor Svensgård.

Rumenerne stod godt i forsvar, og gjorde det vanskelig for de blåkledde å komme til gode avslutninger. Lagene spilte likevel jevnt, og etter ti minutter stod stillingen 3-4 i favør Focsani. Det er høy tenning både på banen og på tribunen, men rumenerne har et lite overtak på hjemmelaget i første del av kampen. Nærbø fikk dog god hjelp av publikum, og etter 18 minutter sender Svensgård dem i ledelsen for første gang i kampen med 10-9 på stillingstavla.

De siste ti minuttene av omgangen var det derimot Nærbø som hadde overtaket på Focsani. De har god kontroll på gjestene i forsvar, og går opp i en ledelse på 14-10 i det 23. spilleminuttet. Nærbø spiller god håndball og øker ledelsen ytterligere. Tre minutter før pause er de oppe i en femmålsledelse. De får attpåtil kontret en del, og går til pause med en solid ledelse på 20-13.

Theodor Svensgård spilte en meget bra kamp, og scoret syv av målene til Nærbø.

Nærbøs Ole Nærland scoret omgangens første mål, og de norske gutta fortsatte den gode spillestilen fra førsteomgang. Angrepene er gode, men rumenerne fikk fremdeles komme til gode sjanser i angrep. Lagene spilte jevnt de første fem minuttene av omgangen, og stillingen stod 24-16.

Focsani spilte lange angrep, mye på grunn av godt forsvarsspill av Nærbø. Men de fikk ikke til et like godt spill som Nærbø, og dermed fikk hjemmelaget muligheten til å øke ledelsen ytterligere. Rett før omgangen passerer ti minutter går Nærbø opp i en timålsledelse etter flere gode kontringer. Nærbø trykket etter i ankomst, og rumeneren klarte ikke å henge med. Keeper Vegard Bakken Øien stod også meget godt i mål, og fikk flere viktige redninger. Nærbø beholdt timålsledelsen til det 17. minuttet, før Focsani reduserte med to. Det tok dog ikke lang tid før hjemmelaget var tilbake i den behagelige ledelsen.

Nærbøgutta hadde god kontroll på kampen, og Focsani kom seg aldri inn i kampen igjen. De siste ti minuttene var preget av noe slurv i begge ender av banen, men Nærbø lot ikke dette gå inn på dem. De fortsatte å øke ledelsen, og var i flere minutter i ledelsen med 12 mål. Med mål fra Gustav Halvorsen rett før slutt, endte kampen med seier 39-25.

Nærbø møter Focsani til returkamp neste søndag (20.02) kl. 17.30. Vinneren sammenlagt går videre til kvartfinale i European Cup.

EHF European Cup, Last 16/åttendelsfinale
Nærbø – CSM Focsani 39-25 (20-13)
Nye Loen, Nærbø
Toppscorer Nærbø: Tord Aksnes Lode med åtte mål
Toppscorer Focsani: Didi Robert Hrimiuc og Constantin Bogdan Manescu, begge med fire mål
Utvisninger: Nærbø 2×2 min, Focsani 3×2 min.